0:00

 De partid și de regiune, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Vă povesteam mai demult că-n târgul cu cetate o doamnă den pesedeu este fleașcă de supărare pentru că era vorba să i se construiască un magazinoi taman în buza magazinului domniei sale. Timpu o trecut și magazinu e pe cale să se deschidă, dar doamna nu s-o lăsat. Din ce știm deschiderea oficioasă a magazinoiului e amânată până la anu` den motive de o anonimă bărboasă plantată la Ministerul Mediului. Acuma, că anonima o fost semnată sau nu de doamna pomenită o să vedem dacă ne-o zice cineva de la minister, dar oricum apropierea sărbătorilor de iarnă n-o să afecteze afacerea doamnei de la târg, care ar putea să-șipună un ban deoparte pentru viitoarea campnie dă alegeri unde vrea să iasă premăreasă.Sau cel puțin așa o zis la un moment de necaz.

Metoda de conducere a unei filiale cu telecomanda, adică de la distanță, adânc exersată de junele șăf de la pesedeu de la noi, o intrat într-o altă fază. Merge vorba că junele o trasat un plan conselierilor de la pesedeu să facă ce știu să aibe majorități gheboase prin AGA de la Apaserv și troleibuze. Acuma, noi zicem că junele șăf n-o inventat apa caldă, pentru că și pe vremuri erau planuri cincinale îndeplinite din condei, dar ceea ce contează, este urmarea acestor majorități, care în mod normal ar trebui să aduce bani pentru partidoi. Cum ar zice cumătru` vin vremuri cu tentă de maro pentru deceveu și compania, dacă nu-și fac planul. O să videm ce și cum se face majoritățile.

La șpetalu den târgu` cu cetate, o șpionetă fleașcă de supărare o venit să ni-l pârască pe manageru` de acolo precum că-i lipsesc niște ani de acasă. Că folosește cuvinte de scădere pentru cei ce sunt suptalterni, că este arogant și că se dă mai șăf decât este. Acuma, asta cu anii de acasă e discutabilă, pentru că dacă omu` o fost bolnav când o fost mic posibil ca educațiunea den sufragerie să nu-l fi atins. Pe de altă parte cumătru zice că insu` are oarece spate și de asta -și permite, că nu oricine poate fi plantat pe o astfel de funcție. Cu spate sau fără, domnu` manager de șpetal cică are două fețe. Una de șăf cu suptalternii și alta de gașcă cu cei ce face afaceri, că deh, niște marafeți pentru îndulcit traiu` nu strică la nimeni. Așteptăm vești mai multe și poate auzim de o demisie cu chiuituri.

Articolul precedent„Western” de Oniceni
Articolul următorȘtrandul de la Roman, obiectiv îndrăzneț