Străini „cu şedere ilegală” în municipiul Iaşi, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiPoliţişti Inspectoratului General pentru Imigrări (IGI) Iaşi au descoperit trei cetăţeni străini „cu şedere ilegală” în municipiul Iaşi, se precizează într-un comunicat de presă.

IGI Iaşi a desfăşurat, în săptămâna 8-14 iunie, mai multe acţiuni, în cooperare cu structuri cu atribuţii în sistemul de ordine şi securitate naţională, „cu scopul menţinerii unui climat de ordine şi siguranţă în rândul comunităţii noastre”.

„În cadrul activităţilor, au fost depistaţi  cu şedere ilegală trei cetăţeni străini, din Israel si Ucraina. Aceştia au intrat legal în România, doi în baza unor convenţii internaţionale şi al treilea în baza unei vize emise pentru alte scopuri, dar, la expirarea dreptului de şedere, nu au părăsit teritoriul ţării noastre şi nici nu au întreprins demersuri pentru prelungirea acestuia. Urmare a celor constatate, poliţiştii Serviciului pentru Imigrări Iaşi au eliberat, decizii de returnare, prin care sunt obligați să părăsească ţara noastră în cel mult 15 zile”, se precizează în comunicatul citat.

Aceştia au fost sancţionaţi contravenţional, valoarea totală a amenzilor fiind de 800 lei.

„Facem apel către toţi cetăţenii străini de pe raza judeţului şi contăm pe respectul dv. faţă de legislaţia în domeniu, invitându-vă să ne contactaţi pentru orice aspect legat de aplicarea  prevederilor legale, la sediul Serviciului pentru Imigrări Iaşi (strada Mihai Costăchescu nr. 6, la numărul de telefon 0232/302315, sau vizitând site-ul public la adresa www. igi.mai.gov.ro”, se mai menţionează în comunicatul IGI Iaşi. (ZCH NEWS)

Articolul precedentPrima probă de bacalaureat, aproape de final
Articolul următorAlunecări de teren la Comăneşti * 36 de persoane – evacuate!
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.