Alunecări de teren la Comăneşti * 36 de persoane – evacuate!, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiOraşul Comăneşti este afectat, de 4 zile, de periculoase alunecări de teren, potrivit unei informări a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bacău.

Fenomenul s-a produs pe versantul stâng al torentului Tănase, ce se varsă în torentul Lăloaia, pe o lungime de circa 2,5 kilometri şi o lăţime ce oscilează de la 10 la 40 de metri.

„Din momentul constatării producerii alunecării de teren, în data de 11 iunie și până în prezent s-a evidențiat o evoluție activă a fenomenului. Astfel, de la locul unde a ajuns alunecarea de teren, un drum de acces unde s-a creat un baraj din aluviuni și până la prima gospodărie este o distanță de aproximativ 350 de metri. Continuarea alunecării de teren pe aceeași traiectorie și cu aceeași viteză pune în pericol 12 gospodării, situate pe strada Sublăloaia, în care locuiesc 36 de persoane (30 de adulți și 6 minori)”, potrivit informării ISU Bacău.

În urma analizării situaţiei, în cadrul unei ședințe extraordinare a Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă Comăneşti s-a luat decizia evacuării populaţiei din cele 12 gospodării supuse riscului alunecării de teren. De asemenea, s-a hotărât continuarea monitorizării fenomenului. Pentru cazarea persoanelor evacuate, Primăria Comănești a pus la dispoziție Adăpostul Social – Casa Mazdrac, din orașul Comănești. Din cele 36 de persoane evacuate preventiv, 28 s-au cazat la rude, iar 8 la adăpostul pus la dispoziție de Primăria Comănești. (ZCH NEWS)

Articolul precedentStrăini „cu şedere ilegală” în municipiul Iaşi
Articolul următorITM Neamţ: Amenzi de 99.600 de lei
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.