itm sediu 01Angajații Inspectorului Teritorial de Muncă Neamț au aplicat, în mai, amenzi în valoare de 99.600 de lei, în urma controalelor efectuate la 170 de agenți economici.

„În total au fost aplicate 18 sancțiuni contraventionale, din care 16 amenzi contraventionale, însumand 99.600 lei, respectiv 2 avertismente contraventionale, pentru diferite încălcări ale legii. De asemenea, au fost depistati 6 angajatori la care lucrau 8 persoane fără forme legale de angajare. Cuantumul amenzilor aplicate pentru muncă fara forme legale de angajare a fost de 80.000 lei”, se precizează într-un comunicat al ITM Neamț.

Tot în mai, inspectorii au mai descoperit 57 de persoane pentru care angajatorii au înregistrat contractele individuale de muncă în registrul general de evidența al salariaților, cu încălcarea termenului – cel mai târziu în ziua lucrătoare anterioară începerii activităţii de către salariatul în cauză – fiind dispuse 73 de măsuri pentru remedierea neconformităților și totodată au fost aplicate două sancțiuni contravenționale, respectiv două amenzi în valoare de 600  lei. (M.T.)

Articolul precedentAlunecări de teren la Comăneşti * 36 de persoane – evacuate!
Articolul următorDNA: Primar judecat pentru prejudicierea APIA
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.