0:00

Prima probă de bacalaureat, aproape de final, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiÎn Neamț, prima probă de bacalaureat este aproape de final.

Până miercuri, 15 iunie, la ora 11, doar elevii de la 3 licee mai aveau de trecut prin emoțiile evaluării competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română.

„Este vorba despre absolvenții Liceulului Tehnologic Sf. Ioan de La Salle Pildești, care dau probele la Liceul Teoretic Vasile Alecsandri de la Săbăoani. Tot în această zi, mai sunt de evaluat absolvenții de la Liceul cu Program Sportiv Piatra-Neamț și Liceul Teologic Romano-Catolic Sf. Francisc de Assisi”, a menționat prof. Mircea Corlățeanu, vicepreședintele comisiei județene de bacalaureat.

Până acum, așa cum ne-au semnalat inspectorii școlari, nu au existat situații deosebite înregistrate în perioada desfășurării primei probe, cu o singură excepție.

„Luni, un elev de la Roznov a fost eliminat din bacalaureat pentru că avea un telefon asupra lui care a sunat în timpul probei. Nu știm ce a fost în capul lui, însă noi îi avertizăm pe candidați, de fiecare dată, să-și lase telefoanele la intrarea în sala de examen sau să le lase acasă”, a adăugat Corlățeanu.

Următoarea probă, cea de evaluare a competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă se desfășoară în perioada 15-17 iunie. La această probă, în Neamț, nu s-a înscris nimeni. După orele amiezii, reprezentanții Inspectoratului Județean Neamț vor transmite un comunicat de presă pentru a prezenta rezultatele primei probe de bacalaureat. Vom reveni cu detalii. (M.T.)

Articolul precedentMuzeul Literaturii Române Iași: 127 de ani de la moartea lui Mihai Eminescu
Articolul următorStrăini „cu şedere ilegală” în municipiul Iaşi
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.