0:00

Actualizare: Medicii de la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Sfânta Maria din Iași sunt sceptici în privința evoluției stării de sănătate a celor doi băieți de 6 și 10 ani.

„Starea celor 2 copii cu arsuri, care prezintă și arsuri de căi aeriene ceea ce reprezintă un factor extrem de agravant, se menține critică. Pacienții rămân internați în ATI”, a precizat dr. Alina Belu, managerul instituției medicale.

Băiețelul de 6 ani are aproximativ 30% din suprafața corporală afectată de arsuri de gradele II și III, iar celălalt, de 10 ani, a suferit arsuri pe 40% din suprafața corpului.

Știre inițială: Un incendiu în bucătăria unei gospodării din satul Focșasca, comuna Tăcuta din județul Vaslui a avut un final cumplit. O fetiță a murit, alți doi copii și un bărbat au suferit arsuri de gradele I și II.

Tragedia s-a întâmplat aseară, 1 aprilie, în jurul orei 19,30.

„Incendiul a izbucnit în bucătăria familiei de la jarul căzut dintr-o sobă. Șeful SVSU Tăcuta și vecinii au intervenit imediat, incendiul fiind lichidat în cel mult șapte minute.

Echipajul de stingere care se deplasa la intervenție a fost întors din drum, SVSU Tăcuta confirmând stingerea incendiului.

Cele patru victime ale incendiului au fost urcate într-un autoturism, după care au fost transportate de urgenţă la Centrul de Permanență Codăești, unde au fost îngrijite de personalul medical până la sosirea echipajelor de intervenție aparținând SAJ Vaslui și ISU Vaslui”, a precizat plt. Adj. Marius Stanciu, purtător de cuvânt al ISU Vaslui.

Știre actualizată. O fetiță a murit, alți doi copii și un bărbat au suferit arsuri grave într-o bucătărie în flăcări, ZCH NEWS - sursa ta de informații

O fetiță, în vârstă de numai 3 ani, a suferit arsuri de gradele II și III pe aproximativ 70% din suprafața corporală, corpul ei cedând din cauza durerii insuportabile. Medicii nu au mai putut decât să declare decesul în cazul micuție. Fratele acesteia, în vârstă de 6 ani, a suferit arsuri de gradele II și III pe circa 27% din suprafața corpului. Cel de-al treilea copil, unchiul celor doi frați, în vârstă de 10 ani, a suferit arsuri de gradele II și III pe 40 din suprafața corpului. Tatăl celor doi copii, în vârstă de 26 ani, a suferit arsuri de gradele II și III pe jumătate din suprafața corporală.

Mama celor doi frați a suferit un atac de panică.

Cei doi băieți, de 6 și 10 ani, au fost transportați la Unitatea de Primiri Urgențe a unui spital din Vaslui de unde au fost transferați la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Sfânta Maria din Iași. Băiatul de 6 ani este internat în ATI, nu a necesitat intubare, iar cel de 10 ani a fost operat și este stabil hemodinamic.

Angela Croitoru

Articolul precedentCOD GALBEN Ninsori însemnate cantitativ în Bacău, Neamţ şi Suceava
Articolul următorInterviul de sâmbătă. Mihaela Mereuță: Cartea rămâne principala sursă de (in)formare pentru toate vârstele
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.