0:00

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis avertizare COD GALBEN – ninsori însemnate cantitativ – pentru judeţele Bacău (vest), Neamţ şi Suceava. Avertizarea este valabilă în intervalul 3 aprilie, ora 3:00-4 aprilie, ora 3:00.

COD GALBEN Ninsori însemnate cantitativ în Bacău, Neamţ şi Suceava, ZCH NEWS - sursa ta de informații“Local în Carpații Orientali și Occidentali, precum și în zonele joase de relief din județele Maramureș, Bistrița-Năsăud, Mureș, Harghita, Suceava și Neamț, temporar va ninge însemnat cantitativ și se va depune strat de zăpadă”, potrivit ANM.

COD GALBEN Ninsori însemnate cantitativ în Bacău, Neamţ şi Suceava, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiEste în vigoare şi o informare meteorologică până pe 4 aprilie, la ora 3:00, fiind prognozate „precipitații mixte moderate cantitativ, intensificări ale vântului, manifestări de instabilitate atmosferică”. „În jumătatea nordică a țării și la munte vor fi precipitații, pe arii restrânse moderate cantitativ. În zonele joase de relief, acestea vor fi sub formă de ploaie pe parcursul zilei de sâmbătă (2 aprilie), iar din noaptea de sâmbătă spre duminică (2/3 aprilie) se vor transforma local în lapoviță și ninsoare. La munte va ninge, la început pe creste, apoi și la altitudini mai mici. În restul teritoriului, în a doua parte a zilei de sâmbătă (2 aprilie) instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată și se va manifesta local prin averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și posibil grindină. Vântul va avea intensificări sâmbătă (2 aprilie) în sud, iar duminică (3 aprilie) în majoritatea regiunilor, cu viteze mai mari în Oltenia, Muntenia, Dobrogea și în zona montană înaltă. Vremea va deveni deosebit de rece pentru începutul lunii aprilie în vest, centru, nord și nord-est”, mai menţionează meteorologii. (M. CONSTANTINESCU; HARTA: ANM)

Articolul precedentComunicat de presă. Organizația de tineret a PNL Neamț și-a ales liderul. Vlad Țapu-Nazare, noul președinte.
Articolul următorȘtire actualizată. O fetiță a murit, alți doi copii și un bărbat au suferit arsuri grave într-o bucătărie în flăcări
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.