Profesorii, similar cadrelor medicale, vor primi un stimulent de risc în valoare de 2.000 lei numai în cazul când predau la școală. Decizia a fost luată astăzi, 13 octombrie, de Camera Deputaților și prevede ca și personalul didactic auxiliar și cel nedidactic să primească un spor de risc de 1.500 lei. Beneficiul financiar se acordă pentru activitatea fizică la școală, atât în învățământul preuniversitar de stat, cât și în cel particular. Acest act normativ va intra în vigoare după ce va fi promulgat de președinte.
Proiectul inițial a fost modificat la Senat, care a inclus și învățământul privat. Stimulentul are scopul unei recompensări la expunerea infectării cu coronavirus. „Începând cu anul școlar/universitar 2020–2021, pe perioada stării de alertă/stării de urgență instituite ca urmare a situaţiei epidemiologice determinate de răspândirea coronavirusului SARS-CoV-2, personalul didactic, personalul didactic auxiliar și personalul nedidactic din învățământul preuniversitar şi universitar de stat, precum şi din unitățile de învățământ preuniversitar înființate în structura instituțiilor de învățământ superior, beneficiază de un stimulent de risc după cum urmează: a) în cuantum de 2.000 de lei lunar, pentru personalul didactic; b) în cuantum de 1.500 de lei lunar, pentru personalul didactic auxiliar și personalul nedidactic”, potrivit profit.ro.
Lista cu beneficiari trebuie întocmită de directorul școlii, iar stimulentul este scutit de plata contribuțiilor sociale.
C.I.
Bine ca la salubritate nu se gândește nimeni!
La salubritate?profesori?😃da la pompieri care au contact zilnic cu oameni infectati?polițiștii ?