hackerPoliţiştii din Iaşi, în colaborare cu reprezentanţii Şcolii Gimnaziale “Titu Maiorescu” din localitate au organizat şi susţinut, marţi, 13 octombrie 2015, o activitate educativ-preventivă, având ca beneficiari elevi din unitatea de învăţământ sus-menţionată, se precizează într-un comunicat de presă al Poliţiei Iaşi.

Tema reuniunii a fost prevenirea criminalităţii informatice. Au fost prezentate recomandări privind siguranţa pe reţelele de socializare, respectarea drepturilor de autor şi sfaturi privind  comerţul electronic.

“Întâlnirea cu elevii a avut un carater interactiv şi a îmbinat problematica preventivă cu speţe concrete prezentate de ofiţerul de crimă organizată. Discuţiile legate de reţelele de socializare, ce tipuri de date/fotografii este recomandat să postezi în mediul online, măsuri de securitate ce sunt puse la dispoziţie de aceste site-uri, etc. au trezit interesul elevilor, aceştia oferind un feed-back pozitiv pe parcursul acţiunii. La activitate au participat elevi din clasele a VIII-a A şi a VIII-a C şi  cadre didactice. Au fost vizionate filme educative realizate în cadrul programului Sigur.Info derulat de Asociaţia «Salvaţi Copiii» Iaşi”, se menţionează în comunicatul citat. (ZCH NEWS)

Articolul precedentStela Popescu duce ”Cărțile copilăriei” la două școli din Iași
Articolul următorPERCHEZIŢII DNA ÎN NEAMŢ!
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.