Astăzi, 8 februarie, a fost pusă în vânzare o nouă emisiune de titluri de stat din programul Tezaur. Românii care vor să facă economii au la dispoziție aceste instrumente cu maturități la 1, la 3 și la 5 ani, cu dobânzi pe an de 3%, 3,30% și respectiv de 3,45%. Titlurile de stat au valoare nominală de 1 leu și sunt în forma dematerializată, anunță Ministerul Finanțelor.

Aceste titluri de stat pot fi cumpărate:

-între 8-24 februarie de la unitățile Trezoreriei Statului

-între 8-22 februarie prin Compania Națională Poșta Română pentru mediul rural

-între 8-23 februarie pentru mediul urban prin Compania Națională Poșta Română.

Titlurile de stat Tezaur sunt transferabile și pot fi răscumpărate în avans. O persoană fizică poate face mai multe subscrieri și nu există limită maximă la cumpărare, iar veniturile obținute nu sunt impozabile.

Această emisiune se face cu un scop precis: „Fondurile obținute de Ministerul Finanțelor în calitate de emitent, ca urmare a emisiunii de titluri de stat, vor fi utilizate pentru finanțarea deficitului bugetar și refinanțarea datoriei publice”, potrivit unui comunicat. Prospectul de emisiune și orice eventuale modificări ale acestuia vor fi publicate pe: www.mfinante.gov.ro (secțiunea Datorie publică) , www.comunicatii.gov.ro, www.posta-romana.ro. .

C.I.

Articolul precedentIvermectina intră în teste clinice și la Iași
Articolul următorAlți 27 de nemțeni pozitivi la coronavirus. Sub 10.000 de testări la nivel național