Franța este statul european care cel mai recent a început să utilizeze Ivermectina (un antiparazitar veterinar) în tratamentul bolnavilor Covid.

Ivermectina intră în teste clinice și la Iași, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiÎn România acest medicament intră în cercetări clinice la câteva universități, între care și din Iași. Dr. Florin Roșu, managerul Spitalului de Boli Infecțioase „Sf. Parascheva” Iași declară că este nevoie de studii clinice. „Pentru a fi folosit acest medicament, trebuie să se realizeze niște studii care durează cel puțin un an. Ivermectina este un antiparazitar administrat animalelor și se discută despre faptul că ar putea fi folosit ca antiviral la oameni. Totuși, ca să poți să îl folosești, trebuie să treacă de mai multe faze: testarea de laborator, apoi pe un lot mare de persoane care au semnat un consimțământ informat, datele trebuie adunate din toate centrele, iar dacă se observă beneficii, se trimite raportul către Agenția Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România, care poate să-l aprobe”, potrivit dr. Florin Roșu, citat de bzi.ro.

La rândul său, dr. Viorel Ionescu, președintele Colegiului Medicilor Veterinari Iași, precizează că „totul trebuie demonstrat de studiile făcute de medicii epidemiologi, care să asigure că este sigur pentru uz uman și că nu pune în pericol pe nimeni”.

 

Ivermectina intră în teste clinice și la Iași, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiMedicul infecționist prof. dr. Carmen Dorobăț, fostul manager al Spitalului „Sf. Parascheva”, afirmă că medicamentul intră în teste la Iași: „Noi, medicii, ca să îl putem oferi pacienților, avem nevoie de un aviz de la ANMDMR. Pentru a-l obține, trebuie să se facă niște studii, iar centrele universitare, printre care se numără și un centru din Iași, se vor ocupa de acest lucru”.

 

 

 

C.I.

Articolul precedentAproape 300 de joburi la firme private din Neamț
Articolul următorStatul se împrumută de la români și în luna februarie