Astăzi, 8 februarie, în județul Neamț alte 27 de persoane au fost testate pozitiv la coronavirus, din cele 1.319 cazuri noi în țară. După o zi de duminică, testările efectuate au fost foarte puține, sub 10.000 la nivel național: „În ultimele 24 de ore au fost efectuate 6.210 teste RT-PCR (4.089 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 2.121 la cerere) și 3.310 teste rapide antigenice”, potrivit Grupului de Comunicare Strategică .

În Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț erau internați 193 de bolnavi Covid, dintre care 7 în secția ATI, iar cinci erau pe suport de ventilare mecanică. Alți 36 de pacienți internați ca suspecți erau în așteptarea rezultatelor la teste.

Pentru a treia zi consecutiv, rata de infectare rămâne la 1,22 la mie pe județ. Sunt 23 de localități care înregistrează o incidență mai mare, peste 1 la mie. În vreme ce comuna Moldoveni scade, dar încă rămâne în zona roșie, iar municipiul Piatra-Neamț este în a treia zi de scădere consecutivă, municipiul Roman înregistrează o nouă creștere a incidenței, la fel și orașul Târgu Neamț. Rata pe fiecare din aceste localități, transmisă astăzi de Prefectura Neamț, este următoarea:

rata 8feb prefectura

De ieri și până astăzi, la nivel național s-au înregistrat „80 de decese (44 bărbați și 36 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Argeș, Bacău, Bihor, Botoșani, Brașov, Călărași, Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Dolj, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomița, Maramureș, Neamț, Sălaj, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Vâlcea, Ilfov și București”.

Numărul pacienți internați continuă să scadă, astăzi fiind raportați 7.563 bolnavi pozitivi în toate spitalele din țară, dintre care 958 în secțiile ATI.

C.I.

Articolul precedentStatul se împrumută de la români și în luna februarie
Articolul următorO femeie de 72 de ani și-a dat fratele dispărut