Astăzi, 8 februarie, în județul Neamț alte 27 de persoane au fost testate pozitiv la coronavirus, din cele 1.319 cazuri noi în țară. După o zi de duminică, testările efectuate au fost foarte puține, sub 10.000 la nivel național: „În ultimele 24 de ore au fost efectuate 6.210 teste RT-PCR (4.089 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 2.121 la cerere) și 3.310 teste rapide antigenice”, potrivit Grupului de Comunicare Strategică .

În Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț erau internați 193 de bolnavi Covid, dintre care 7 în secția ATI, iar cinci erau pe suport de ventilare mecanică. Alți 36 de pacienți internați ca suspecți erau în așteptarea rezultatelor la teste.

Pentru a treia zi consecutiv, rata de infectare rămâne la 1,22 la mie pe județ. Sunt 23 de localități care înregistrează o incidență mai mare, peste 1 la mie. În vreme ce comuna Moldoveni scade, dar încă rămâne în zona roșie, iar municipiul Piatra-Neamț este în a treia zi de scădere consecutivă, municipiul Roman înregistrează o nouă creștere a incidenței, la fel și orașul Târgu Neamț. Rata pe fiecare din aceste localități, transmisă astăzi de Prefectura Neamț, este următoarea:

rata 8feb prefectura

De ieri și până astăzi, la nivel național s-au înregistrat „80 de decese (44 bărbați și 36 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Argeș, Bacău, Bihor, Botoșani, Brașov, Călărași, Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Dolj, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomița, Maramureș, Neamț, Sălaj, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Vâlcea, Ilfov și București”.

Numărul pacienți internați continuă să scadă, astăzi fiind raportați 7.563 bolnavi pozitivi în toate spitalele din țară, dintre care 958 în secțiile ATI.

C.I.