0:00

Stațiunea Bălțătești – investiții puține față de protocolul asumat, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Deși, după darea în administrare, printr-un protocol, încheiat între Consiliul Județean și MapN, Stațiunea Bălțătești ar fi trebuit modernizată și dotată corespunzător conform unui plan de investiții aprobat pentru perioada 2010-2020, conform unei informări ce urmează a fi prezentată în plen consilierilor județeni, la stațiunea Bălțătești, în aproape trei ani de zile, administratorul a executat lucrări de reparații, modernizări și dotări în valoare de 2.160.000 lei, față de un total asumat, până la finele anului 2013, de 8.695.000 lei.

Din protocolul asumat, în trei ani, la Bălțătești, la capitolul ”efectuat”, în 2010 poate fi trecută în revistă o singură lucrare: expertiză tehnică – Hotelul Bălțătești, pavilion A, A1 și A2, lucrări care au costat 70.000 de lei. Un an mai târziu, s-au efectuat lucrări de reparații curente la șarpanta aceluiași hotel pentru suma de 380.000 lei. Tot în 2011 s-a realizat proiectul tehnic de refacere a mediului pentru concesionarea unor activități de exploatare a apei minerale naturale și programul de lucrări geologice pentru concesionarea unor activități de exploatare a apelor minerale cu calități terapeutice din perimetrul Bălțătești. Fiind cel mai prosper an în materie de reparații și dotări, tot în 2011, pacienții de la Bălțătești au beneficiat de un cazan nou pentru apa caldă, de lucrări de reparații la drumurile din incintă și de termopane la pavilionul Ozana și Hotel Bălțătești. Nu-i mai puțin adevărat faptul că s-au achiziționat și utilaje pentru spălătorie și blocul alimentar, toate acestea însumând cheltuieli în valoare de 563.000 de lei.

Și anul 2012 a fost un ”succes” răsunător pentru administratorii Stațiunii Bălțătești. S-au mai reparat ceva acoperișuri, câteva alei și s-au pus din nou termopane, de această dată la blocul alimentar și la pavilioanele Ozana (n.r. – se pare că în urmă cu un an nu se finalizase înlocuirea tâmplăriei la hotelul Ozana) și Narcisa. E drept, totul pentru 414.000 lei. Nici în 2013, stațiunea Bălțătești nu a scăpat de lucrările de modernizare ”în curs de executare”: reparații și hidroizolații la pavilionul C al hotelului Narcisa, achiziționări de cazane de apă caldă, grupuri electrogene, mașină de spălat profesională.

Potrivit informării amintite ”conform informațiilor primite din partea administratorului stațiunii UM 02275 Bălțătești, în perioada 2010-2013 nu a beneficiat de fonduri de la bugetul de stat pentru realizarea investițiilor asumate”, în condițiile în care, Sanatoriul are aprobat de la bugetul de stat, pentru reabilitarea a trei pavilioane din complexul Bălțătești, suma de 8.232.000 lei sumă defalcată pentru fiecare an, începând cu 2014, până în anul 2016.

Irina CĂLIN

Articolul precedentAstra Giurgiu – Ceahlăul 0-0. Egalii liderului
Articolul următorPrimarul Leoreanu vede schimbări pe scena politică