De două ori mai puține nașteri decât numărul deceselor s-au înregistrat de la începutul acestui an. Rămâne tendința ultimilor ani de scădere a natalității în județul Neamț și de îmbătrânire a populației, cu 858 de nou-născuți în primele trei luni, față de 1.881 de decese. „Sporul populației se menține negativ și la începutul acestui an, pe total județ, de -7,1 la mia de locuitori, mai mare decât cel înregistrat în aceeași perioadă a anului trecut, când s-au născut 880 de copii vii și 1.861 de persoane au decedat”, a declarat dr. Mirela Grădinaru, purtătorul de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică (DSP) Neamț.

DSP NEAMŢ

Zona Bicaz se remarcă prin cel mai mare dezechilibru, cu 58 de nou-născuți anul acesta și 175 de decese, ceea ce înseamnă un spor negativ de 9,4, peste media județului și mai mare decât și cel de anul trecut (-7,1 la mia de locuitori). Urmează zona Târgu Neamț cu un spor de -8,2 ce rezultă din raportul dintre cele 142 de nașteri și 339 decese, de asemenea mai mare decât anul trecut. În zona Roznov s-au născut anul acesta 102 copii și au murit 214 localnici, aici înregistrându-se al treilea spor negativ de 7,4 la mia de locuitori.

Zona Piatra Neamț este anul acesta sub media județului și cam în aceeași situație ca anul trecut, în condițiile în care s-au născut 257 de copii și au murit 560 de persoane în primele trei luni din acest an. Sporul pe zona Piatra Neamț este acum de -6,8 la mia de locuitori.

Cea mai mare natalitate din județ este și anul acesta în zona Roman. S-au născut 299 de copii și în aceeași perioadă au murit 593 de persoane. Sporul este negativ, dar cel mai mic, cu -6,3 la mia de locuitori, dar mai mare față de anul trecut (-5,8). (C.I.)

Articolul precedentACTUALIZARE Șoferul – arestat la domiciliu
Articolul următorCUPA ROMÂNIEI Meciuri atractive la Pângăraţi, Timişeşti şi Ion Creangă
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.