0:00

ACTUALIZARE: Bărbatul care a provocat accidentul a fost prezentat Judecătoriei Roman, iar instanța a decis să nu-l aresteze preventiv: „Respinge propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Roman în dosarul de urmărire penală nr. 1497/P/2018. Ia faţă de inculpatul Ghiniţă Vasile-Alexandru, reţinut în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv din cadrul IPJ Neamţ, cercetat în dosarul nr. 1497/P/2018 al Parchetului de pe lângă Judecătoria Roman sub aspectul comiterii infracţiunilor concurente de conducere a unui vehicul fără permis de conducere, conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe şi vătămare corporală din culpă asupra persoanei vătămate Bancu Vasilica, toate cu aplicarea art. 38 alin. 1 NCP, măsura arestului la domiciliu pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 8 mai 2018 şi până la data de 6 iunie 2018. Dispune punerea de îndată în libertate a inculpatului dacă nu este reţinut, arestat sau condamnat în altă cauză. În temeiul art. 221 alin. 1 NCPP impune inculpatului obligaţia de a nu părăsi imobilul în care locuieşte în com. Horia, sat Cotu Vameş, str. Cezar Bolliac, nr. 12, jud. Neamţ, fără permisiunea judecătorului de drepturi şi libertăţi sau a organului judiciar în faţa căruia se află cauza şi de a se supune oricăror eventuale alte restricţii stabilite de acesta. În temeiul art. 221 alin. 2 NCPP stabileşte în sarcina inculpatului următoarele obligaţii pe durata arestului la domiciliu: – să se prezinte în faţa organului de urmărire penală sau a judecătorului de drepturi şi libertăţi ori de câte ori este chemat; – să nu comunice cu persoana vătămată Bancu Vasilica. Supravegherea inculpatului pe durata măsurii arestului la domiciliu va fi exercitată de Postul de Poliţie al com. Horia, jud. Neamţ. În temeiul art. 221 alin. 4 NCPP atrage atenţia inculpatului că în caz de încălcare cu rea-credinţă a măsurii preventive sau a obligaţiilor care îi revin măsura arestului la domiciliu poate fi înlocuită cu măsura arestării preventive”. (C.M.)

*********

ŞTIRE INIŢIALĂ: Un bărbat în vârstă de 26 de ani, din Cotu Vameș, comuna Horia, a fost reținut de polițiști, în seara de 7 mai, după ce a provocat un accident rutier și a rănit grav o femeie, de 24 de ani. Din cercetările făcute la fața locului a rezultat că tânărul nu a redus viteza într-o curbă, a pierdut controlul direcției și a lovit pietonul cu partea din față a mașinii.

ACTUALIZARE Șoferul – arestat la domiciliu, ZCH NEWS - sursa ta de informații„Polițiștii au constatat că bărbatul nu deţine permis de conducere. De asemenea, acesta a fost testat cu aparatul alcooltest, iar rezultatul a indicat o valoare de peste 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat. Față de conducătorul auto  s-a luat măsura reținerii preventive pentru de 24 de ore, fiind încarcerat în arestul IPJ Neamț”, a precizat agentul șef adjunct Robert Costân, din cadrul Biroului de presă al Poliției Neamț.

Tânăra accidentată a fost diagnosticată inițial de personalul medical de pe ambulanță și transportată la Spitalul Municipal Roman. Suferise politraumatism, fractură deschisă de braț drept și contuzii toraco-lombare și de șold. După ce-a lovit tânăra, autoturismul s-a oprit într-un gard, dar șoferul n-a fost rănit. (C.M.)

Articolul precedentEXCLUSIVITATE L4 Bradu vrea de două ori 3-0 cu CSM Ceahlăul la „masa verde”
Articolul următorStatistici sumbre la Neamţ: mulți mor, puțini se nasc!
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.