blocuri genericaDacă staţi la bloc, în curând puteţi risca amenzi de până la 10.000 de lei sau 100 de milioane de lei vechi. Şi asta pentru un accident banal, cum este… inundarea vecinilor. Un proiect de lege privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea asociaţiilor de proprietari, publicat pe site-ul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, propune sancţiuni dure pentru cei care aduc prejudicii celorlalţi locatari. Una dintre marile noutăţi aduse de proiectul de lege este prevederea că locatarii care îşi inundă vecinii vor fi pasibili de amenzi de până la 10.000 de lei.

“Neexecutarea de către proprietar a lucrărilor de întreţinere, reparaţii sau de înlocuire a elementelor de construcţii şi instalaţii aflate în proprietatea sa individuală, dacă aceasta este de natură să aducă prejudicii celorlalţi proprietar” se sancţionează “cu amendă de la 4.000 lei la 10.000 lei”, se arată în proiectul de lege postat pe site-ul Ministerului Dezvoltării.

Proiectul a fost publicat pe data de 29 iunie 2015 şi se află în dezbatere publică, eventualele observaţii şi propuneri putând fi trimise pe adresa ministerului. Pentru a putea face propuneri şi observaţii, vă oferim proiectul de act normativ, integral, în format Microsoft Word – proiect lege asociatii proprietari. (ZCH NEWS)

Articolul precedentA făcut un foc în „coasta” vecinului şi a plecat de acasă
Articolul următorSpitalul Bicaz se întărește cu medici: chirurg, radiolog, urgentist
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.