spital bicaz 2014 01Spitalul de la Târgu-Neamț a scăpat din mână 2 doctori (soți) importanți pentru desfășurarea activității medicale, asta în condițiile în care unitatea amintită este în căutarea acreditării. Comisia de acreditare va ajunge la Târgu-Neamț, potrivit reprezentanților spitalului, în această toamnă. Soții Lucachi au luat calea Bicazului și au reușit să ocupe prin concurs posturile disponibile pentru specializările pe care le au.

Dr. Caesar Lucachi, medic specialist chirurgie generală, a fost admis prin concurs la Spitalul „Sf. Nicolae” din Bicaz, ceea ce a făcut posibilă deschiderea, de la 1 august, a compartimentului de chirurgie. Soția acestuia, dr. Gabriela Lucachi, fosta șefă a laboratorului de radiologie și imagistică medicală a spitalului din Târgu-Neamț a susținut și ea examen pentru ocuparea postului scos la concurs de spitalul din Bicaz.

Tot pe partea de personal medical, Nicolae Sălăgean, primarul Bicazului a anunțat că, în perioada următoare, va fi adus un medic urgentist de la Spitalul Județean de Urgență Vaslui.

Chiar dacă la deschiderea spitalului, în urmă cu aproape 9 luni de zile, unele persoane au privit cu scepticism această reușită, iată că ne aflăm în postura fericită de a anunța că suntem pe cale să aducem la Spitalul Sf. Nicolae un medic specialist pe medicină de urgență, de la Spitalul Județean Vaslui. În continuare, nevoile spitalului în ceea ce privește dotarea cu aparatură medicală sunt multe, dar nădăjduim că, pas cu pas, vom realiza cele propuse. Avem cei 200.000 de lei, de la Consiliul Județean, pentru achiziționarea de aparatură medicală și, desigur , avem în plan să extindem serviciile medicale și să îmbunătățim activitatea pe care o desfășurăm în acest moment”, a precizat edilul Bicazului.

Planurile de viitor, așa cum au fost prezentate de primarul Sălăgean, includ extinderea compartimentelor de neurologie și pediatrie, reamenajarea și dotarea compartimentului de recuperare și, în viitor, deschiderea unei secții care să se ocupe cu activități de geriatrie.

Sunt lucruri care pot fi puse în practică. Avem un proiect pentru toate aceste intenții și urmează ca, etapizat, să le punem în practică. Ne dorim ca odată cu dezvoltarea serviciilor să creăm și posibilitatea pentru ceea ce se cheamă practicare turismului medical”, a adăugat primarul Sălăgean.

Primăria din Bicaz a pus la dispoziția medicilor nou-veniţi, spre închiriere, o locuință din blocurile ANL care au fost date în folosință în acest an. (M. TEODOROF)

Articolul precedentStaţi la bloc? Atenţie mare! Aţi putea fi amendaţi şi cu 10.000 de lei!
Articolul următorMugur COZMANCIUC: “Guvernul PSD trebuie să demonstreze că există fonduri pentru mărirea salariilor, nu ne putem juca cu măsuri populiste”
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.