0:00

Start vot la competiția Destinația Anului 2024 – record de înscrieri!, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiPeste 120 de destinații turistice din România concurează în 13 categorii la competiția Destinația Anului 2024, la care sunt așteptați să voteze peste 500.000 de români. Anul trecut și-au exprimat votul 300.000 de români.

Startul votului a fost dat ieri, 16 aprilie, la București, Primăria Capitalei urmând să fie gazda finalei concursului. Cei care doresc să participe la vot trebuie să acceseze linkul https://destinatiaanului.ro/destinatii/voteaza până pe data de 8 mai când se încheie votul.

Printre destinațiile finaliste, la categoria „Orașe care inspiră” este înscris și municipiul Piatra-Neamț, alături de București, Brașov, Oradea, Sibiu, Cluj-Napoca, Constanța sau Timișoara. În categoria “Tărâmuri cu istorie și tradiție” regăsim Ținutul Neamțului, iar la “Regiuni ecoturistice”, Ținutul Zimbrului – Neamț, în timp ce Valea celor XII-a este înscrisă la categoria “Cazări epice – boutique”.

Județul Brașov conduce cu nouă destinații în lista finalistelor, anul acesta este marcată o nouă premieră, lista destinațiilor finaliste include și puncte turistice din Republica Moldova.

Ediția din acest an marchează un număr record de înscrieri: 300 de destinații turistice, de trei ori mai multe decât în 2023 și un număr dublu de finaliști față de ediția anterioară: 129.

Destinațiile câștigătoare vor fi alese pe baza punctajului calculat pe trei paliere: votul publicului pe platforma www.destinatiaanului.ro, votul juriului și pe baza rezultatelor cercetării Destinații Vizionare. La categoria Cea mai bună promovare, câștigătoarele vor fi alese exclusiv prin decizia juriului care în această etapă este format din peste 200 de membri.

Câștigătoarele competiției de anul acesta vor fi anunțate pe 21 mai, pe scena Ateneului Român. Gala Destinația Anului se desfășoară în parteneriat cu Primăria Municipiului București, în calitate de Gazdă a evenimentului.

Angela Croitoru

Foto: Foto: site oficial https://destinatiaanului.ro/

Articolul precedentȘtire actualizată. Scandal la Policlinica Roman: un bărbat a fost arestat preventiv pentru multiple acuzații
Articolul următorDoi arestați la domiciliu în dosarul dealerilor de țigări contrafăcute
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.