0:00

Știre actualizată. Scandal la Policlinica Roman: un bărbat a fost arestat preventiv pentru multiple acuzații, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiActualizare 17 aprilie: Romașcanul de 36 de ani care a provocat scandal la Spitalul Roman și policlinică, apoi a fost agresiv cu forțele de ordine venite pentru aplanarea conflictului, a fost prezentat în fața judecătorului de drepturi și libertăți cu propunere de arestare preventivă. După deliberări s-a dispus privarea de libertate pentru următoarele 30 de zile, măsura fiind valabilă până la 15 mai.

Admite propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Roman în dosarul de urmărire penală nr. 808/120/P/2024 și, în consecință: În temeiul art. 223 alin. 2 din noul Cod de procedură penală (NCPP) și art. 225, 226 NCPP dispune arestarea preventivă a inculpatului Palaghia Silviu Constantin, pentru comiterea infracțiunilor de ultraj prev. de art. 257 alin. 1 și 4 C. pen. cu referire la disp. art. 206 alin. 1 C. pen. și tulburare a ordinii și liniștii publice prev. de art. 371 alin. 2 C. pen., toate cu aplicarea disp. art. 38 alin. 1 C. pen. şi ale art. 41 alin. 1 şi art. 43 alin. 1 C. pen. pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 16 aprilie 2024 şi până la data de 15 mai 2024 inclusiv”, conform Judecătoriei Roman. Decizia din 16 aprilie nu este definitivă și poate fi contestată la Tribunalul Neamț.

Știre inițială: Un bărbat în vârstă de 36 de ani, din Roman, a fost reținut pentru 24 de ore după ce a provocat scandal la policlinica și spitalul din oraș, apoi și-a îndreptat furia către forțele de ordine venite pentru aplanarea situației. S-a întâmplat pe 15 aprilie, în jurul orei 15:30 anchetatorii fiind anunțați de un scandal care avea loc la Policlinica Roman.

Cercetările au stabilit că bărbatul adresa expresii vulgare și cuvinte jignitoare, manifestându-se atât în fața instituției cât și în curtea interioară a Spitalului municipiului Roman, provocând indignarea trecătorilor și a persoanelor aflate în zonă. El a lovit cu piciorul și a spart unul dintre geamurile ușii de acces ale policlinicii.

Polițiștii au procedat la încătușarea bărbatului, acesta fiind condus la sediul unității de poliție, pentru continuarea cercetărilor, acesta manifestând în continuare un limbaj agresiv, față de polițiști, adresând amenințări cu acte de violență”, anunță IPJ Neamț. În urma materialului probatoriu administrat, a fost reținut pentru 24 de ore fiind cercetat pentru comiterea infracțiunilor de distrugere, tulburarea ordinii și liniștii publice și ultraj.

(G. S.)

Articolul precedentMarius Loredan Popa, candidatul S.O.S la Primăria Piatra Neamț vine la Cafeaua de dimineață
Articolul următorStart vot la competiția Destinația Anului 2024 – record de înscrieri!
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.

1 COMENTARIU

  1. Este ingrijorator sa vezi ca un barbat in varsta de 36 de ani, comportamentul sau agresiv si lipsa de respect fata de lege si fortele de ordine poate aduce atat de multa tulburare si nenorocire in societate. Este un adevarat pericol pentru cei din jurul sau si pentru ordinea publica. Decizia judecatorului de a-i dispune arestarea preventiva este una necesara si importanta pentru siguranta tuturor. Cu toate acestea, sper ca va fi tras la raspundere si ca va intelege gravitatea faptelor sale si consecintele acestora. Este important sa respectam legea si sa ne comportam civilizat in societate pentru a mentine un mediu pasnic si sigur pentru toti.

Comentariile sunt închise.