0:00

Doi arestați la domiciliu în dosarul dealerilor de țigări contrafăcute, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiDescinderile polițiștilor bucureșteni în dosarul care viza un grup care a cumpăra tutun vrac și îl vindea în pachete de țigări măsluite, cu un preț de dumping, s-a finalizat cu reținerea a doi bărbați (amănunte aici). Unul din aceștia este din Roman, județul Neamț, iar celălalt din Comănești, județul Bacău. Ambii au fost prezentați în fața judecătorilor cu propunere de arestare preventivă. După deliberări, instanța a aplicat o măsură preventivă mai blândă, arestul la domiciliu pentru 30 de zile, până la data de 15 mai. Decizia nu este definitivă

Totul a început pe 15 aprilie, când au avut loc 6 percheziții domiciliare în Neamț, Suceava și Bacău, într-un dosar penal cu acuze de comitere a infracțiunilor de producere de produse accizabile în afara antrepozitului fiscal și deținere de către orice persoană sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, cu excepția celor deținute în antrepozitul fiscal, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător, ori cu marcaje false, peste limita a 10.000 de țigarete, 400 țigări de foi de 3 grame, 200 de țigări de foi mai mari de 3 grame, peste 1 kg de tutun de fumat.

Suspecții ar fi achiziționat cantități semnificative de tutun vrac pe care apoi l-au prelucrat, dar au cumpărat și alte bunuri pentru  producția de țigarete. Cercetările au stabilit că acuzații ar fi angajat un grafician pentru a copia cât mai fidel grafica pachetelor. Ulterior au căutat clienți în zona unor magazine din județele Bacău și Neamț, pentru a vinde pachetele de țigări măsluite cu un preț mult sub cel al pieței, 15 lei pachetul.

În urma perchezițiilor domiciliare anchetatorii au ridicat 98.000 de țigarete, ⁠două utilaje pentru injectat tutun și unul de înfoliat, ⁠imprimantă color, ⁠matriță, ⁠10.000 de tuburi goale, 24 kg de tutun vrac, 4.000  de cartoane purtând însemnele unor mărci protejate, ⁠1.800 de timbre fiscale și ⁠10 recipiente lichid potențare aromă tutun.

(G.S.)

Articolul precedentStart vot la competiția Destinația Anului 2024 – record de înscrieri!
Articolul următorMugur Cozmanciuc, deputat PNL: „Am participat la lucrările celei de-a doua părți a sesiunii ordinare 2024 a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei”
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.