colectiv incendiu 01Starea răniților în incendiul de la Club “Colectiv” este staționară, au declarat, pentru Agerpres, reprezentanții unităților medicale. 133 de răniţi sunt internaţi în spitale şi peste 80 dintre ei sunt în stare critică. În ultima zi s-au făcut mai multe transplanturi de piele cu autogrefe pacienţilor care au arsuri pe suprafeţe întinse. Există riscul complicaţiilor septice pulmonare, pentru că ţesutul pulmonar distrus de agresiunea termică începe să fie invadat septic cam în această perioadă, explică doctorul Ioan Lascăr pentru stiri.tvr.ro.

40 de chirurgi plasticieni, plus 20 de rezidenţi sunt zi şi noapte, la Spitalul Floreasca, lângă răniţi. Operează fără încetare, ca să înlăture ţesutul mort periculos.

La Spitalul Militar, se intervine în paralel în două săli. Într-una se curăţă răni, în alta se face auto-transplant de piele pentru trei dintre răniţi. Managerul spitalului, Florentina Ioniţă, a cerut rudelor celor internaţi  să reducă numărul  vizitelor, întrucât există riscul suprainfectărilor.

De astăzi, la Spitalul “Bagdasar-Arseni” au început procedurile de transplant în zonele afectate a pielii prelevate de la acelaşi pacient. Evoluţia este mulţumitoare. Starea celor 21 de pacienţi internaţi la Spitalul Bagdasar Arseni este staţionară, după cum a declarat medicul Florin Bica, purtător de cuvânt. “Nu s-a schimbat nimic. În primul rând, nu s-a schimbat nimic în rău. Situația rămâne staționară. De ieri au început grefările cu piele. Sunt internați 21 de pacienți, dintre aceștia șase pe secție, 15 în reanimare”, a afirmat Bica, potrivit Agerpres.

La rândul său, medicul Carmen Giuglea de la Spitalul “Sfântul Ioan” a informat că şi starea pacienţilor din această unitate medicală este una staţionară, nefiind externat niciun rănit.  Miercuri se aflau la “Sfântul Ioan” cinci răniţi în stare gravă, iar alţi doi cu o stare generală bună.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului de Copii “Grigore Alexandrescu”, Raluca Alexandru, a afirmat că nu a apărut nicio modificare în ceea ce priveşte starea de sănătate a pacienţilor internaţi. “Au fost trei pacienţi operaţi. Doi pacienţi sunt intubaţi în stare mai gravă şi fata care este doar la pansament. În total şase pacienţi. Doi în stare critică”, a susţinut medicul.

Şi managerul Spitalului Sfântul Pantelimon, Gheorghe Popescu, a declarat pentru Agerpres că doi pacienți sunt în continuare în stare critică, iar alți doi în stare bună. “Au fost grefe puse, auto-grefe. Au venit doi medici de la Spitalul de Arși, un medic estetician de la Spitalul de Urgență Floreasca. Doi pacienți sunt în stare critică, doi stare bună, merg excelent pentru că nu au avut afecțiuni pulmonare în urma incendiului”, a explicat managerul. (ZCH NEWS; FOTO: Mediafax)

Articolul precedentPrimii brazi de Crăciun, confiscaţi de la o firmă din Bicaz Chei
Articolul următorHipermarket-urile şi mall-urile mai sigure decât cluburile! Ce spune legea?
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.