Primii brazi de Crăciun, confiscaţi de la o firmă din Bicaz Chei, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiMai devreme faţă de alţi ani, oamenii de afaceri de pe Valea Muntelui au început deja să se pregătească pentru ca sfârşitul lui 2015 să-i prindă cu buzunarele pline.

Probabil cunoscător al unor metode de „conservare” care funcţionează pe termen lung, un administrator de firmă din Bicaz Chei s-a „aprovizionat” cu marfă „specifică” sărbătorilor de iarnă.

„În după-amiaza de 4 noiembrie, poliţiştii din cadrul Biroului de Combaterea Delictelor Silvice au acţionat împreună cu specialiştii Direcţiei Silvice Neamţ, pe raza comunei Bicaz Chei, pentru prevenirea tăierilor ilegale de arbori și a delictelor silvice”, a declarat subinspectorul Elena Bulgărea, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Neamţ.

„În urma unui control efectuat la o persoană juridică, de pe raza comunei, au fost identificaţi 106 pomi de Crăciun deţinuţi de administrator fără documente de provenienţă, fapt pentru care au fost confiscați şi predaţi în custodia Ocolului Silvic Bicaz”.

În afară de faptul că i-au confiscat marfa, poliţiştii l-au amendat pe patron cu 2.000 de lei, conform Codului Silvic, şi fac verificări pentru a stabili de unde provin brazii şi cum au ajuns din pădure în curtea firmei. (C. MIRCEA)

Articolul precedentSorin Cîmpeanu, premier interimar! Iohannis cheamă şi societatea civilă la consultări!
Articolul următorStarea răniţilor de la „Colectiv” e staţionară
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.