Astăzi, 14 mai, dr. Cristina Iacob Atănăsoaie, managerul interimar al Spitalului Județean de Urgență (SJU) Neamț a declarat că toți angajații își vor primi mâine salariile. „Cu sporurile la nivelul minim pentru toată lumea, așa cum am anunțat, fiindcă altfel nu ne încadrăm”, spune managerul, care adaugă că nici cele două salarii compensatorii pentru fiecare din angajații care au pierdut la venituri începând cu luna martie nu pot fi acordate întrucât „banii se dau din venituri proprii prin ordonatorul de credite, adică prin Consiliul Județean Neamț, de la care încă nu am primit răspuns”.

Spitalul Neamț: Bani de salarii sunt, dar SIUI n-a validat internările de zi, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiVeștile nu tocmai bune nu se opresc aici. Există riscul, mai spune managerul Atănăsoaie, ca spitalul să nu primească de la Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Neamț banii pe serviciile medicale de zi pe luna aprilie, din cauza SIUI-ului. „A fost o defecțiune pe SIUI național și nu s-au decontat niște bani pe internările de zi. Încă n-am primit nimic de la Casă că s-ar fi deblocat situația. Este vorba de ultima decontare pe luna aprilie, serviciile au fost introduse în primele zile ale lunii mai, când SIUI-ul n-a funcționat, nu știu exact suma. Nu pot fi onorate nici rețetele compensate, am început să avem reclamații, din spital oamenii trebuie să plece cu rețete compensate sau scrisori medicale, iar medicii de familie refuză să transcrie rețetele…”, mai spune dr. Cristina Iacob Atănăsoaie.

Spitalul Neamț: Bani de salarii sunt, dar SIUI n-a validat internările de zi, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiDacă datele nu au fost validate în totalitate sau finanțatorul nu poate deconta serviciile care nu se regăsesc în SIUI, atunci Spitalul ar putea avea în continuare probleme cu salariile, motivul protestelor din ultima perioadă. Dar și cu medicamentele, materialele sanitare și dezinfectanții. Situația este, însă, exclusă de către conducerea spitalului: „Nu sunt bani pierduți, nici nu mă gândesc la așa ceva! Cred că vor fi validate până la urmă, contractul e valabil. De la Casa de Asigurări Neamț ni s-a spus că serviciile vor fi decontate conform contractului, fără discuție”. (C.I.)

Articolul precedentA distrus un stâlp, a șifonat o mașină și s-a ascuns în curtea unui sătean
Articolul următor38 de viitori agenți, în practică la Poliția Neamț
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.