0:00

Începând de astăzi până în ziua de 5 septembrie, 38 de elevi ai școlilor de agenți de poliție ale MAI („Vasile Lascăr” Câmpina și „Septimiu Mureșan” Cluj Napoca), își vor desfășura stagiul de practică în cadrul structurilor operative ale Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Neamț.

„Cei 33 de băieți și cele 5 fete care au parcurs modulul de pregătire teoretică își vor perfecționa acum cele învățate în zona de practică profesională, 18 dintre aceștia la polițiile municipale și orășenești, iar 20 la secțiile de poliție rurală și posturile de poliție comunale. Viitorii polițiști au fost primiți la sediul IPJ Neamț de către conducerea inspectoratului, în această dimineață, unde a avut loc instruirea lor cu privire la activitățile pe care urmează să le desfășoare, precum și la conduita pe care trebuie să o adopte pe parcursul stagiului de practică”, a precizat agentul șef adjunct Robert Costân, purtătorul de cuvânt al Poliției Neamț.

38 de viitori agenți, în practică la Poliția Neamț, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiConform regulilor din sistem, fiecare elev se află sub tutela unui polițist cu experiență pe tot parcursul stagiului de practică. Cei care-și doresc o carieră în poliție pot opta să candideze pentru cele 480 de locuri de la Academia de poliție „Alexandru Ioan Cuza” București și cele 1.600 de locuri de la școlile de agenți.

Informațiile referitoare la situația locurilor din instituțiile de învățământ superior ale M.A.I., M.Ap.N. și S.R.I. și din unitățile de învățământ postliceal ale M.A.I. și M.Ap.N., se regăsesc pe site-ul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț, la secțiunea Carieră – Admitere instituții învățământ. (C.M.)

Articolul precedentSpitalul Neamț: Bani de salarii sunt, dar SIUI n-a validat internările de zi
Articolul următorAccident la înmormântare, bătrâni căzuți în șanț
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.