Sportivii romaşcani au reuşit să cucerească 5 medalii la Cupa Triumf la powerlifting. Competiţia ajunsă la a X-a ediţie a avut loc, în perioada 29-30 septembrie, la Moineşti (judeţul Bacău).

PETRU FLORIN şi DAN STĂNESCU

Cea mai bună performanţă a fost obţinută de Petru Florin, care a ocupat locul întâi atât la “îndreptări”, cât şi la “împins la piept”, ambele la categoria 84 de kilograme. Sorin Sprînceană și Mădălin Bursuc au obținut locul doi la categoriile 92 de kilograme şi, respectiv, 74 de kilograme, ambii la “îndreptări”. Dan Stănescu a participat doar la “împins la piept” și a obţinut locul întâi la categoria 74 de kilograme.

“Cupa Triumf este o competiţie de nivel național, organizată de Mihai Marius Manda, un cunoscut sportiv în powerlifting. Participanții de la ediţia din acest an au fost din București, Arad, Suceava, Bacău, Moinesti şi Roman”, a declarat Dan Stănescu.

Romaşcanul Dan Stănescu este mai cunoscut pentru faptul că a realizat nu mai puţin de 5.000 de flotări normale, în 150 de minute, performanţă omologată de Assist World Records, în octombrie 2017. (M. CONSTANTINESCU)