Polițiștii de la Serviciul Ordine Publică din cadrul IPJ Neamț au confiscat 92 mc lemn, în timpul unor acțiuni, derulate la sfârșitul lunii septembrie și în prima zi a lunii octombrie.

În dimineața de 29 septembrie, polițiștii au verificat un transport de cherestea, pe DJ 155 I, la Țibucani, unde au oprit un ansamblu de vehicule, condus de un bărbat de 42 de ani, din Suceava. Șoferul avea aviz de însoțire pentru 26 mc cherestea, însă în realitate transporta 44 mc. Prin urmare, polițiștii au confiscat întreaga încărcătură și l-au amendat pe conducătorul auto cu 6.000 de lei.

Acțiunile de control au vizat și instalațiile de debitat lemn, la una din ele, în Dămuc, fiind găsită cantitatea de 6 mc cherestea, care nu figura în nici un document de evidență. Același agent economic a expediat, fără avize de însoțire, 42 mc lemn rotund.

„Poliţiştii au confiscat valoric cei 42 mc lemn rotund răşinoase şi 6 mc cherestea răşinoase, iar societatea comercială a fost sancţionată contravenţional conform Legii nr. 171/2010R”, a precizat agentul șef adjunct Robert Costân, din cadrul Biroului de presă al Poliției Neamț. (C.M.)

Articolul precedentSportivii romaşcani – 5 medalii la Cupa Triumf Moineşti la powerlifting
Articolul următorEveniment sportiv „bugetofag”: 156.000 de lei pentru Gala Dynamite Fighting Show
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.