0:00

Sportivă de 13 ani de la CSS Neamț a decedat după ce i s-a făcut rău la antrenamente. Reacția ISJ Neamț, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiO sportivă în vârstă de 13 ani, legitiminată Clubul Școlar Sportiv din Piatra – Neamț a decedat în această dimineață, 6 ianuarie, după ce i s-a făcut rău în timpul antrenamentului (amănunte aici).

Inspectoratul Școlar Județean Neamț a emis un comunicat în care oferă mai multe informații despre această tragedie.

„Inspectoratul Școlar Județean Neamț informează, cu infinită durere, că, astăzi, 6 ianuarie 2023, în jurul orei 10.45, o elevă de clasa a VII-a, de la Școala Gimnazială „Elena Cuza” Piatra – Neamț, legitimată ca sportivă la Clubul Școlar Sportiv din Piatra – Neamț, și-a pierdut cunoștința în timpul antrenamentului de pregătire sportivă practică – volei și cu toate eforturile depuse de serviciul medical de la Unitatea de Primire Urgențe, a decedat.

Antrenamentul la care participa eleva era de intensitate redusă, după cum ne informează profesorul antrenor, și avea loc în condițiile pregătirii necesare participării la Campionatul Național de Cadete, din 14 ianuarie 2023.

Conform informațiilor primite din partea C.S.S. Piatra – Neamț putem preciza că, eleva avea efectuată vizita medicală periodică la cabinetul de medicină sportivă, cu care unitatea are contract și avea viza medicală valabilă. De asemenea, din cele relatate de părinții sportivei, aceasta a fost supusă unor investigații medicale chiar la începutul anului 2023 și nu s-a evidențiat nicio problemă medicală incompatibilă cu practicarea sportului de performanță.

Suntem alături de familia elevei decedate, ne exprimăm regretul pentru imensa pierdere suferită și transmitem cele mai sincere condoleanțe!”

Inspector Școlar General,

Prof. Florentina LUCA – MOISE

Articolul precedentPompier-alpinist din Piatra-Neamţ, cel mai bun dintre cei buni
Articolul următorApel pentru găsirea unor surori din Piatra-Neamţ
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.