reclama autocenter

apostoae

Florin Apostoaie este managerul Spitalului Orășenesc Târgu Neamț venit odată cu mandatul Daniel Harpa la primărie. Se spune despre el că ar fi gospodar și ambițios. Un scurt dialog cu proaspătul manager arată că își dorește să lase ceva în urma lui, dar că se lovește de aceeași problemă pe care o au toți directorii de spitale: lipsa fondurilor. Are bani puțini și trăiește cu speranța ajutoarelor de la Consiliul Județean Neamț și de la Primăria Târgu Neamț.

– Domnule director, ați primit niște bani de la județ. Ce intenţionaţi să faceți cu ei?

 – La Spitalul din Târgu Neamț sunt foarte multe lucrări de făcut, în special la acoperișuri, la clădiri, renovări, reabilitări. 2014 va fi un an greu, mai ales că urmează acreditarea spitalului. Am început cu clădirea Pediatriei, care este construită din plăci de beton și care necesita obligatoriu reabilitare termică cu anvelopare și mai este şi Compartimentul de Primiri Urgențe, care și el trebuie refăcut, pentru că sunt de respectat niște condiții din punct de vedere medical, atât al pacienților, cât și al angajaților spitalului. În acest sens, am făcut o cerere către primărie și către Consiliul Județean Neamţ pentru a mai primi fonduri în vederea reabilitării clădirilor respective. Am primit un fond de 5 miliarde de lei, din care un miliard jumătate a fost alocat la Pediatrie, iar restul pentru clădirea unde se află Compartimentul de Primiri Urgențe.

– Personalul de care dispuneţi este suficient?

–  Cele trei posturi scoase la concurs, sunt pe o perioadă nedeterminată, și anume un post de psiholog, special pentru Pediatrie, Ginecologie și Nou Născuți, un post de registrator pentru Policlinică și un post la Managementul Calității pe domeniul acreditării, pentru a îndeplini condițiile de acreditare a instituției. Avem nevoie de angajați, dar nu putem scoate posturi mai multe la concurs, pentru că nu avem finanțare. Avem un deficit foarte mare, care a apărut în urma pensionării, prin blocarea posturilor, iar acum am rămas descoperiți.

– Ce vă propuneţi în viitor?

– Pe viitor, încercăm să facem un proiect de refacere, de reparații a acoperișului de la clădirea centrală, pentru că este foarte veche și încet, încet se deteriorează. Acum, încercăm să facem rost de niște bani, dar să vedem de unde. Mai avem mici proiecte de reparații la bucătărie, la spălătoria spitalului. Am mai obținut sponsorizări de la diferite persoane, de la o fundație americană de Pediatrie, care ne-a mai dat niște bani și am cumpărat niște aparatură pentru Secția de Pediatrie.

– Vă consideraţi un bun manager?

– Îmi place să fiu un bun gospodar, ascult părerile tuturor de lângă mine, vreau să rămână ceva în urma mea. Se știe, un manager vine un an, doi, trei, dar dacă după acești ani nu rămâne nimic în urma lui , atunci a fost degeaba manager. Sunt tânăr, am putere de muncă, am voință, ar fi păcat să nu fac ceva. Mai ales și în condițiile în care, conducerea primăriei și cea de la județ, ne va ajuta cu fonduri să reușim să facem ceva la spital. Și până la urmă pentru locuitorii din zonă.

 spital targu neamt

Ciprian Traian STURZU

Articolul precedent”Harnicii” din Parlament: Constantin Moisii – polițistul ajuns deputatul Poporului
Articolul următorDupă cinci mandate, primarul comunei Sagna și-a dat iar demisia

1 COMENTARIU

  1. Psihologul de care spitralul Targu Neamt are atata nevoie se pare ca este doamna preuteasa Baciu care are deja cabinet de psihologie in policlinic a spitalului.Si pe vremea primarului Arnautu BANII ENORIASILOR au descuiat destule usi pentru specialisti facuti la fACULTATEA VESTITA Petre Andre din iASI! Pacat ca a plecat Arnautu..el era mai rafinat la aranjamente cu posturi in spital.OARE UN SPECIALIST ADEVARAT ARE VRE-O SANSA IN TARA ASTA, DACA NU E PREUTEASA , NORA DE POLITRUC LOCAL SAU NU ARE BANI DE DAT PENTRU POST??ACUS VIN ALEGERILE DE PRIMAR SI DL HARPA SE VEDE CA NU STAPANESTE MAI NIMIC IN ORAS….GRUPUL DIN JURUL LUI FAC EXACT CE FACEA DL ARNAUTU!DEGEABA I-AM VOTAT ..NU AU STOFA SA FACA NIMIC,SE OCUPA DOAR DE CIUBUCURI marunte IAR PRIMARIA VA FI INGROPATA CU INCA 10 METRI MAI ADANC D ECAT A LASAT-O ARNAUTU IN 2012!Deocamdata noroc de dl Humulescu ca-i tine pe linia de plutire!

Comments are closed.