pietricica turism

Sterilizatoarele sunt cea mai urgentă prioritate la Spitalul “Sf. Dimitrie” Târgu Neamț. De mulți ani, spitalul își dezinfectează instrumentarul și echipamentele la cele două instalații din dotare. În timp, vechimea și uzura au făcut ca instalațiile să cedeze, iar acum din două mai funcționează doar una, și aceea “în regim de avarie”.

Necesitatea achiziționării unor instalații a fost supusă atenției Consiliului Local Târgu Neamț și Consiliului Județean Neamț de către conducerea spitalului acum două săptămâni. Dacă în ședința extraordinară a CJ din 15 septembrie finanțarea nu a trecut, din două motive (lipsa cvorumului și amendamentul PMP), acum, la ședința ordinară din 27 septembrie consilierii județeni (mai puțin cei ai PMP) au dat undă verde finanțării. În maxim două săptămâni, Spitalul Târgu Neamț va primi 200.000 lei și va demara achiziția.

dr. Florin Ionuț APOSTOAE

“Sperăm la măcar două sterilizatoare cu abur de 100 litri capacitate, pentru că sunt destul de scumpe”, spune dr. Florin Ionuț Apostoae, managerul unității care asigură servicii medicale pentru mai bine de 95.000 de locuitori ai orașului și din cele 16 comune arondate. (C.I.)