pietricica turism

Cetăţenii din 4 localităţi din Regiunea de Nord-Est sunt chemaţi la urne pe 5 noiembrie pentru a-şi alege primarii, anunţă Guvernul României, într-un comunicat de presă. Este vorba despre: Nicșeni (Botoșani), Balș (Iași), Drăgoiești (Suceava) şi Oșești (Vaslui), potrivit sursei citate. Fondurile necesare sunt de 4,368 milioane lei și vor fi alocate din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2017.

Alegeri parțiale pentru alegerea primarului vor fi organizate şi în Deva (Hunedoara), Bocsig (Arad), Călărași (Cluj), Pantelimon și Bărăganu (Constanța), Telești (Gorj), Bîrghiș (Sibiu), Cervenia, Poieni şi Salcia (Teleorman), Checea (Timiș) şi Vlădești (Vâlcea). Totodată, vor fi organizate alegeri parțiale pentru Consiliul Local din comuna Mereni (Constanța). Guvernul a mai stabilit şi faptul că, de pe data de 22 octombrie până pe data de 4 noiembrie, ora 7:00, va avea loc campania electorală.

“Guvernul a decis și măsurile tehnice necesare bunei organizări și desfășurări a alegerilor locale, fiind stabilite atribuțiile și sarcinile care revin Autorității Electrorale Permanente, Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Sănătății, Institutului Național de Statistică, Serviciului de Telecomunicații Speciale, instituțiilor prefectului, primarilor, președinților consiliilor județene și președinților tribunalelor”, se mai precizează în comunicat. (ZCH NEWS)