Un bărbat din judeţul Iaşi a fost reţinut, miercuri, 27 septembrie, pentru 24 de ore, după ce a fost prins în flagrant în timp ce oferea unui funcţionar public 22.500 de lei (echivalentul sumei de 5.000 euro), informează Direcţia Generală Anticorupţie (DGA) – Serviciul Judeţean Anticorupţie (SJA) Iaşi.

„În fapt, la data de 21.09.2017, echipa operativă constituită din lucrători ai DGA – SJA Iași și Centrul Operațional 1 Iași, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași, a organizat și realizat acțiunea de prindere în flagrant a lui C.I., în timp ce oferea unui funcționar din cadrul Primăriei unui oraș din județul Iași, denunțător în cauză, suma de 22.500 lei (echivalentul sumei de 5.000 euro). În schimbul banilor, funcționarul urma să emită o autorizație de funcționare, fără îndeplinirea condițiilor legale, pe numele unui agent economic pentru care inculpatul și-a traficat influența”, precizează DGA-SJA Iaşi.

Dosarul penal a fost înregistrat în baza denunțului funcționarului în cauză, formulat după ce bărbatul prins în flagrant i-a promis succesiv 2.000 de euro, 3.000 de euro, iar ulterior 5.000 de euro. C.I. va fi prezentat instanței de judecată cu propunerea de arestare preventivă pentru o perioadă de 29 de zile. La cercetări s-a beneficiat de sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale – Brigada Operațiuni Speciale Iași. (ZCH NEWS)

Articolul precedentFOTO Actorul Marcel Iureş – vizită la Primăria Piatra Neamţ
Articolul următorAlegeri parţiale în 4 localităţi din Regiunea Nord-Est
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.