0:00

Spitalul Roman nu renunță la restricții după ridicarea stării de alertă, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiReorganizarea activității la Spitalul Municipal de Urgență Roman, după ieșirea din starea de alertă la Covid la nivelul țării, impune păstrarea unor paturi pentru pacienții pozitivi. Secția Pneumologie internează, în continuare, bolnavi cu Covid, 15 paturi sunt alocate în total. Pentru cazurile ce pot apărea în secțiile mari, s-a decis să se mențină câte un pat, a declarat Laura Trifan, purtătorul de cuvânt al instituției. Bolnavii cu forme grave au la dispoziție 2 paturi ATI.

În rest, rudele bolnavilor internați au voie doar o zi pe săptămână la vizite și doar cu test rapid negativ. Asta pentru protejarea personalului și a bolnavilor, aceștia din urmă fiind testați atât la internare, cât și la 5 zile de spitalizare, pentru identificarea cazurilor de infecții intraspitalicești. Chiar și bolnavii a căror stare de sănătate se agravează vor putea fi vizitați de rude, dar numai după o cerere scrisă și dovada unui test rapid negativ. Mâncarea, schimburile, actele și ce alte necesități mai au pacienții internați la Spitalul Roman le pot fi aduse în fiecare zi din cele 7 ale săptămânii.

Pentru cei care au fost testați pozitiv și înregistrați în Corona Forms, centrul de evaluare rămâne deschis pentru evaluare și tratament antiviral, dacă este nevoie. Singura condiție este ca bolnavul să vină la spital în primele 5 zile de simptome.

O altă structură va fi adoptată, dacă se va impune, începând cu data de 1 aprilie, când se va reanalizan situația pacienților cu Covid. Astăzi încă erau 20 de pacienți pozitivi internați la acest spital.

 

C.I.

Articolul precedentAngajaţi ai unei firme de telecomunicaţii suspectaţi că ar fi furat 500 de metri de cablu
Articolul următorPiatra Neamț: protest împotriva invaziei ruse din Ucraina