Angajaţi ai unei firme de telecomunicaţii suspectaţi că ar fi furat 500 de metri de cablu, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiTrei tineri, cu vârste cuprinse între 18 şi 33 de ani, angajaţi ai unei firme de telecomunicaţii din Bacău, sunt principalii suspecţi în furtul a 500 de metri de cablu telefonic din comuna Secuieni, Neamţ.

Ieri, 10 martie, polițiștii Secției Rurale Români au efectuat două percheziţii domiciliare acasă la suspecţi, în județul Bacău, de unde au ridicat probe în dosarul penal de furt calificat.

„Din cercetări a reieșit că, în perioada octombrie-noiembrie 2021, trei persoane cu vârste cuprinse între 18 și 33 ani, angajați ai unei firme de telecomunicații, ar fi sustras 500 de metri de cablu telefonic prin escaladarea  stâlpilor de susținere ai rețelei de telefonie, de pe raza localității Secuieni. Ulterior aceștia au transportat cablul în județul Bacău, extrăgând firele de cupru și comercializându-le.

Totodată, la data de 8 martie a.c., cei în cauză s-ar fi deplasat în aceeaşi localitate, unde ar fi tăiat 100 metri de cablu telefonic, pe care l-au abandonat“, a precizat subinspector Ramona Ciofu, purtătorul de cuvânt al IPJ Neamţ.

Suspecţii au fost audiaţi la sediul Secției de Poliție Rurală Români, după care, în baza probatoriului administrat, au fost reţinuţi pentru 24 de ore.

Astăzi, 11 martie, vor fi prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Roman cu propunerea de arestare preventivă.

În activități, au fost angrenați polițiști ai municipiului Roman şi   Inspectoratului de Poliție Județean Bacău, cu sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale din IPJ Bacău.

Angela Croitoru

Foto ilustrativă: arhivă

Articolul precedentSUV răstunat într-o râpă la Gârcina
Articolul următorSpitalul Roman nu renunță la restricții după ridicarea stării de alertă
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.