Piatra Neamț: protest împotriva invaziei ruse din Ucraina, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiUn protest împotriva invaziei ruse din Ucraina va avea loc astăzi, 12 martie, pe Platoul Curții Domnești, în fața sediului Primăriei, începând cu ora 15.00. Manifestația se înscrie în mișcarea #citieswithUkraine, o inițiativă a lui Dario Nardella, președintele Eurocities și primarul Florenței care a fost susținută și de conducerea Asociației Municipiilor din România.

Astfel de proteste se vor organiza în mai multe orașe europene, Marsilia, Roma, Nisa, Rotterdam, Florența, Bologna, Braga fiind doar unele dintre ele.

„Primăria Piatra-Neamț se alătură celorlalte țări europene în demersul de solidaritate pentru Ucraina care se va materializa sâmbătă, 12 martie, prin adunări publice comune care vor avea loc în zeci de orașe europene. La Piatra-Neamț protestul va avea loc pe platoul Curții Domnești, în fața sediului primăriei, începând cu ora 15:00.

Este un gest comun al orașelor europene prin care dorim să ne manifestăm susținerea pentru Ucraina în această situație dificilă, dar și poziția noastră fermă împotriva oricăror acte care limitează libertatea statelor lumii. Îi invit să participe la acest moment de solidaritate pe toți cei care cred în pace și doresc să trimită un semnal puternic pentru încetarea acestui război”, au precizat organizatorii.

ZCH

Foto: vestea.net

Mesaj al Primăriei Piatra Neamț în privina sprijinirii refugiaților din Ucraina

Piatra Neamț: protest împotriva invaziei ruse din Ucraina, ZCH NEWS - sursa ta de informații„Municipiul Piatra-Neamț continuă să primească refugiați din Ucraina, pentru care încercăm să asigurăm toate condițiile de cazare, îngrijire și hrană.

Ne dorim ca donațiile făcute de oamenii cu suflet mare din oraș să fie în concordanță cu nevoile refugiaților, de aceea reamintim celor care doresc să ajute care sunt bunurile pe care le pot dona:

– Obiecte de igienă personală (gel de duș, șampon, săpun lichid, pastă de dinți, periuțe de dinți)

– Produse pentru bebeluși: șervețele umede, scutece, lapte praf

– Alimente: lapte UHT, smântână pentru gătit UHT, ulei, zahăr, orez, făină, mălai, paste făinoase, pastă de tomate, conserve (de carne, de pește, pate, compoturi, gemuri), fasole boabe, biscuiți, napolitane, cereale, sucuri la cutie, ceai la plic, cafea instant, apă îmbuteliată.

– Tacâmuri și veselă de unică folosință

– Pături, lenjerii de pat, saci de dormit și prosoape noi.

Donațiile pot fi făcute în continuare la containerele amplasate vizavi de CEC – zona centru, vizavi de centrul comercial Petrodava și la magazinul Orion, dar și în centrele amenajate la:

  • Sediul Direcției de Asistență Socială, din Str. Ștefan cel Mare, nr. 5;
  • Centrul de Sprijin și Asistență Specializată pentru Copii, din Str. Gavril Galinescu, nr. 11;
  • Serviciul de Asistență Socială, din Str. Dimitrie Ernici, nr. 3.

Precizăm faptul că pentru refugiații cazați în Ștrandul Tineretului mâncarea este pregătită prin Direcția de Asistență Socială, la Centrul Social Pietricica.

În funcție de donațiile primite, bunurile vor ajunge și la refugiații de la punctele de forntieră și din taberele amenajate în apropierea acestora.

Mulțumim că ne ajutați să ajutăm Ucraina!”

Biroul Comunicare al Primăriei Piatra Neamț

Articolul precedentSpitalul Roman nu renunță la restricții după ridicarea stării de alertă
Articolul următorFOTO: Bușteni împrăștiați pe șosea, la Bodești
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.