reclama autocenter

catalina palancianu

* medicul Cătălina Pălăncianu a câştigat concursul la care a participat singură

* tot ieri se pare că a demisionat directorul medical al spitalului

Începând de joi, 8 august, Spitalul Municipal Roman are un manager cu acte în regulă. La concurs s-a înscris un singur candidat – medicul Cătălina Pălăncianu, cea care, de la finele lunii februarie, a ocupat funcția de manager prin interimat. Astfel, rezultatul consursului nu a adus nicio supriză pentru nimeni, doctorul Pălăncianu primind mandat pentru următorii 4 ani de a conduce unitatea medicală. Singura necunoscută de la acest concurs a fost nota de trecere a medicului, dat fiind faptul că, în conformitate cu legislația în vigoare, medicul Pălăncianu trebuia să ia minim nota 7 la fiecare probă, adică la cea de legislație, la prezentarea proiectului managerial și la interviu. “Comisia a validat concursul, însă există și o zi la dispoziție pentru a depune contestații. Validarea va avea loc luni, pe 12 august, în Consiliul de Administrație al Spitalului. Vă pot spune doar că la concurs a participat singurul candidat înscris și care a luat nota 9,75”, a declarat Ovidiu Bojescu, președintele comisiei de concurs. Din Consiliul de Administrație de la Spitalul Roman fac parte chiar membrii din comisia de concurs: Ovidiu Bojescu (city-manager al municipiului şi președinte al CA) Iulia Havrici Tomșa (consilier local PSD), Constantin Oprea (DSP), Lucian Micu (viceprimar) și Mirela Grădinaru (DSP),

Nu are cine ştie ce avere

Conform declarației de avere a managerului Cătălina Pălăncianu, depusă la începutul lunii martie a acestui an, medicul nu a acumulat până acum mare zestre. Aceasta nu deține nici terenuri, nici clădiri și nici vreo mașină. În schimb, în conturi are 75.000 de lei, iar pe un card mai dispune încă de 3.000 de lei. În calitate de medic la Spitalul Roman, Pălăncianu a câștigat 42.000 de lei. Fostul manager al unității – medicul Mircea Coadă – a câștigat pe anul 2012 venituri de 98.214 lei, cu tot cu gărzi. Și doctorul Cătălina Pălăncianu a cerut încă de la început să-și poată păstra și “slujba” de medic pe secția de Interne. Conducerea Spitalului Municipal Roman mai este formată din directorul financiar-contabil – economist Leonard Achiriloaei și director de îngrijiri – asistent Elenă Chirilă.

Unul dă concurs, altul pleacă de la Spital

Tot ieri, directorul medical – doctorul Daniela Glodeanu – și-a dat demisia. Vestea s-a răspândit cu rapiditate, dar mai nimeni nu a dorit să confirme evenimentul. Ovidiu Bojescu, președintele Consiliului de Administrație al Spitalului, a spus că, oficial, nu i s-a comunicat așa ceva. “Nici nu pot infirma, nici confirma. Eu nu am văzut nimic scris”, a spus Bojescu, declarând că dacă este reală demisia ar urma să o primească în cursul zilei de vineri. Contactat telefonic, medicul Daniela Glodeanu nu a dorit să spună nimic. Nici că da, nici că nu. A declarat doar că nu poate vorbi la telefon. Și a repetat aceste cuvinte, fără a dori să lămurească situația personală și a unității medicale. Singurele care fac oarecum lumină în această situație sunt gurile rele, care spun că doctorul Glodeanu ar fi vrut postul de manager al Spitalului. Totuși, conducerea Primăriei Roman, sub tutela căreia s-a organizat concursul de ocupare a funcției de manager, a declarat că la competiție s-a înscris un singur candidat și acesta a îndeplinit criteriile cerute, adică a fost declarat admis – doctorul Cătălina Pălăncianu. Medicul Daniela Glodeanu, cu specialitatea radiologie, a fost numit director medical al Spitalului Roman la finele anului trecut, conform logaritmului politic de la alegeri, postul aparținând PSD. Totuși, conform aceluiași algoritm, funcția de manager urma să revină PNL, dar a rămas tot la PDL, Cătălina Pălăncianu fiind candidat pe listele APEL la alegerile locale.

Claudia MATEI

Articolul precedentDatoriile Bicazului, de la Catrinoiu la Sălăgean
Articolul următorCărţi în pregătire: „Părintele Iustin Pârvu: o misiune creştină şi românească”

1 COMENTARIU

  1. ce frumos la noi fugi de unul singur si ajungi pe locul doi si cand te gindesti ca altii doctori stiau cine castiga de asta spitalul e aproape o ruina continuati asa ca istoria va confirma …..

Comments are closed.