În luna martie, ar putea bate vântul schimbării la Spitalul Municipal de Urgență Roman, unitate care caută angajați pentru Comitetul Director, însemnând director medical, director de îngrijiri și director financiar-contabil. Cei trei actuali directori ocupă posturile prin numire directă, acum urmând să mai dea și concurs. La concurs se poate înscrie oricine, bineînțeles dacă îndeplinește criteriile.

Condițiile generale cer ca cei care se înscriu la concurs să aibă domiciliul în România, să nu fie urmăriți penal sau condamnați, să fie apți de muncă și să nu aibă vârsta de pensionare. Pentru directorul medical se cere ca postul să fie ocupat de un medic specialist sau primar şi să aibă minim doi ani vechime ca medic sau să fie atestat în managementul spitalicesc.

Ca să fii director financiar-contabil la Spital îți trebuie diplomă de facultate în domeniul economic și doi ani vechime. Pentru directorul de îngrijiri, cerințele sunt mai multe, să aibă diplomă în domeniul medical, să fie asistent medical principal și să aibă vechime în această funcție de măcar doi ani.

Taxa de concurs este de 200 de lei pentru directorul medical și cel contabil și de 100 de lei pentru directorul de îngrijiri. Concursul constă într-un test grilă, susținerea unui proiect pe o temă din domeniul de activitate a postului și interviul.

Concursul pentru director medical și cel contabil se susține pe 6 martie, iar pentru postul de director de îngrijiri – o zi mai târziu, toate la Primăria Roman. Medicul Cătălina Pălăncianu, manager al Spitalului, este singura care are concursul luat.

Funcția de director medical este deținută, prin interimat, din septembrie anul trecut de medicul Oana Onu. Postul de director financiar-contabil este deținut de Leonard Achiriloaei, de altfel și consilier local din partea PDL, iar funcția de director de îngrijiri este ocupată de Elena Chirilă, asistent principal. (C.M.)

Articolul precedentPrefectul preocupat de numărul de paturi din spitale
Articolul următorAleşi judeţeni fără remușcări