reclama autocenter

* dr. Ioan Lazăr: „Spre exemplu, acum, cu banii strânși la fundație ne ocupăm de extinderea secției de sterilizare”

Conducerea Spitalului Județean de Urgență din Piatra Neamț cere donații pentru realizarea obiectivelor propuse în vederea creșterii calității actului medical și crearea unui mediu mai confortabil pentru pacienți. Donațiile la care fac apel cei care manageriază activitatea de la cea mai mare unitate spitalicească din județ sunt reprezentate, în principal, de redirecționarea a 20% din impozitul pe profit, în temeiul legii privind sponsorizarea și impozitul pe profit. Practic, legea permite ca 20% din impozitul pe profit al companiilor să poată fi redirecţionat către un ONG care susține o cauză socială, fără a le fi afectat în vreun fel bugetul. Pentru a putea fi scăzută din impozitul pe profit, aferent anului fiscal 2014, suma redirecţionată nu poate fi mai mare de 3 la mie din cifra de afaceri, iar plăţile trebuie făcute până la 31 decembrie. Procedura prin care firmele pot redirecţiona o parte din impozitul lor pe profit constă în semnarea unui contract de sponsorizare cu ONG-ul care reprezintă cauza pe care managerii şi antreprenorii vor să o susţină. Așa cum a precizat dr. Ioan Lazăr, managerul spitalului, redirecționarea banilor se pot face în contul Fundației pentru Sprijinul Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț „Iustin Pârvu”, înființată la începutul anului.

„Sunt multe obiective pe care ni le-am propus și le-am amintit în mai multe rânduri. Spre exemplu, acum, cu banii strânși la fundație ne ocupăm de extinderea secției de sterilizare. Și acest proiect nu este unul deloc ieftin. Numai fierul pentru un boiandrug de consolidare ne costă 22.000 de lei. Pe viitor ne dorim să iluminăm toată curtea spitalului, să facem mai multe locuri de parcare. Oamenii de bine trebuie să știe că acești bani nu-i dau din buzunar, ci din sumele pe care le percepe statul. Toți cei care lucrează în fundație nu primesc niciun ban, sumele vin integral la spital”, a spus dr. Ioan Lazăr.

Managerul a spus că va face un apel și către angajații spitalului pentru ca redirecționarea a 2% din impozitul pe venit, aceștia fiind cei mai conștienți de nevoile cu care se confruntă unitatea medicală.

Marian TEODOROF

Articolul precedentTrofeul „Steel Man” Târgu-Neamț, ediţia a V-a, un succes
Articolul următorDan Aanicăi este maestru al sportului