pediatrie neamtÎntreaga clădire unde se află secția Pediatrie a Spitalului Județean Piatra Neamț va intra în reabilitare și renovare completă în luna septembrie. Astăzi, 31 august, managerul spitalului, dr. Ioan Lazăr, a fost anunțat de către ministrul secretar de stat al Ministerului Sănătății, Iulian Țucmeanu, că a fost aprobată fila de buget, iar pentru reabilitarea Pediatriei ministerul dă 900.000 de lei. Consiliul Județean, de asemenea,a aprobat suma de 100.000 de lei pentru aceste lucrări care vor începe în cursul lunii septembrie. Reabilitarea și renovarea secției de Pediatrie costă în total aproximativ 14 milioane de lei.

Am făcut o procedură în SEAP ca să modernizăm și să reabilităm Secţia de Pediatrie. A durat aproximativ două luni licitația pe SEAP și a fost câștigată de trei firme din București. Contractul este pe doi ani, iar acesta este termenul de finalizare a lucrărilor. Toată lucrarea ar însemna 14 milioane cu tot cu TVA. În septembrie vom începe lucrările cu cei 100.000 de lei de la Consiliul Județean, urmând ca banii de la minister să vină defalcat. Săptămâna aceasta trebuie să ne organizăm, să se facă curățenie, ne trebuie ordin de începere, trebuie numit un diriginte de șantier, sunt anumite proceduri de urmat”, a declarat managerul spitalului, dr. Ioan Lazăr.

De asemenea, tot prin rectificarea de buget, pentru Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Piatra Neamț s-au mai aprobat 1 milion de lei pentru cheltuieli de personal și 1,5 milioane de lei pentru bunuri și servicii. (Oana IOSUB-TOMA)

Articolul precedentAproape 24.000 de ţigări ascunse în rezervoarele maşinilor
Articolul următorArestat pentru că îşi abuza sexual fetiţa de 13 ani!
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.