politie nu treceUn bărbat, de 31 de ani, din judeţul Vaslui a fost arestat preventiv, fiind acuzat că a întreţinut relaţii sexuale, în mod repetat, cu fiica sa vitregă, în vârstă de 13 ani, uneori şi în prezenţa unei fetiţe de 9 ani, victima fiind cea care a sunat la 112 şi a cerut ajutorul Poliţiei, relatează gandul.info.

Potrivit reprezentaţilor Poliţiei Judeţene Vaslui, bărbatul, din localitatea Hălăreşti, ar fi constrâns-o pe fiica sa vitregă, în vârstă de 13 ani, să întreţină relaţii sexuale cu el, profitând de faptul că mama acesteia este plecată la muncă în străinătate. Copila i-ar fi spus mamei sale, în primăvara acestui an, despre abuzurile la care era supusă de către tatăl său vitreg, însă femeia a crezut atunci că fiica sa inventează, potrivit anchetatorilor. Anchetatorii au mai stabilit că bărbatul ar fi întreţinut relaţii sexuale cu fata şi în prezenţa unei copile de nouă ani, sora soţiei sale, care dormea în aceeaşi cameră cu ei. La sfârşitul săptămânii trecute, victima a sunat la numărul de urgenţă 112 şi l-a denunţat pe bărbat. Poliţiştii l-au ridicat pe vasluian şi au declanşat o anchetă în acest caz.

”În urma cercetărilor, s-a stabilit că cele afirmate de minora de 13 ani se confirmă. Victima a fost prezentată la Serviciul de Medicină Legală Vaslui, unde s-a constatat că minora prezintă semnele specifice săvârşirii unei infracţiuni de viol”, a declarat, luni, 31 august, responsabilul mass-media al Poliţiei Judeţene Vaslui.

Bărbatul a fost reţinut, fiind apoi prezentat magistraţilor Judecătoriei Bârlad, care au emis mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile pe numele său, pentru viol.

Avocatul Poporului intră pe fir

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu și efectuează o anchetă în legătură cu informațiile apărute în presă potrivit cărora o fetiță de 13 ani a fost violată de către tatăl vitreg, se precizează într-un comunicat de presă.

“Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu și a dispus efectuarea unei anchete în legătură cu informațiile apărute în presă, conform cărora un bărbat de 31 de ani din județul Vaslui ar fi întreținut relații sexuale în mod repetat cu fiica sa vitregă, în vârstă de 13 ani, uneori și în prezența unei fetițe de 9 ani. Potrivit relatărilor din mass-media, polițiștii l-au ridicat pe vasluian și au declanșat o anchetă în acest caz. Conform acelorași surse, bărbatul a fost prezentat magistraților judecătoriei Bârlad, care au emis mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile pe numele său, pentru viol. În vederea identificării unor posibile încălcări de drepturi și libertăți cetățenești, Avocatul Poporului, prin Biroul Teritorial Iași al instituției, a dispus efectuarea unei anchete. Rezultatele anchetei vor fi făcute publice la finalizarea cercetărilor”, a declarat Matei Vârtosu, purtător de cuvânt al Avocatului Poporului. (ZCH NEWS)

Articolul precedentSpitalul Judeţean Neamţ: 1.000.000 lei pentru reabilitarea Pediatriei
Articolul următorDouă maşini au sărit de pe podul de la Preluca GALERIE FOTO
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.