pietricica turism

Protestul salariaților de la Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț a continuat și în această dimineață, de 14 februarie. Așa cum a promis de ieri, nucleul nemulțumiților s-a adunat pe holul din fața birourilor conducerii și a scandat, din când în când, după care a plecat.

Cuvântul ”grevă” se aude tot mai des și acțiunea pare să se contureze. Cu toate că niciuna din acțiunile zilnice ale protestatarilor nu a fost revendicată de sindicate și s-a dat impresia că revoltele sunt spontane, ideea unei greve nu poate apărea decât la modul figurat. O grevă nu poate fi o acțiune legală în aceste condiții și, cel puțin până acum, nu există un conflict de muncă declarat la modul oficial.

Trăim sub aceeași presiune și lipsă de respect, văzându-ne pe noi de partea cealaltă a baricadei și principalii vinovați de ce se-ntâmplă, lucru incorect. Toate spitalele au aceeași nemulțumire, dar, în afară de Piatra Neamț, oamenii se strâng și discută cu șefii de secții, cu asistenta șefă, cu conducerea spitalului, fac memorii, totul civilizat! Sigur, sunt niște organizatori, niște instigatori, fiindcă văd că nu putem purta un dialog civilizat. Oamenii n-au înțeles ce ține de noi, de conducerea spitalului. Noi am făcut toate diligențele posibile, arătând toată disponibilitatea și înțelegerea. Ce mă deranjează este faptul că acești șefi de secție nu iau atitudine, pentru a discuta civilizat, să ne întâlnim cu sugestii, cu soluții la masa tratativelor. Pur și simplu, gestul de a veni la ușa managerului și de a-i închide accesul (n.n. – referitor la protestatari), să nu poată veni nimeni la el să discute… Dar, de aici până la a aduna semnături pentru a face grevă vineri, a limita activitatea medicală pentru sâmbătă și duminică, mi se pare că se răsfrânge asupra îngrijirii pacientului”, a declarat dr. Codruț Munteanu, managerul spitalului.

Despre escaladarea conflictului, chirurgul Alexandru Juncu, director medical, afirmă că nu știe nimic despre strângerea de semnături pe secții pentru grevă. Dr. Alexandru Juncu a precizat, totuși, că intră în operație și se va interesa după ce iese din sală. (C.I.)