profesor 03Ordinul care stabilește criteriile de normare a posturilor cadrelor didactice auxiliare și nedidactice și care creează, în continuare, panică prin școli a stagnat, însă directorii unităților de învățământ nu au fost anunțați.

Luni, 7 septembrie, în videoconferința organizată de oficialii Ministerului Edicației și la care a participat și prof. Ioan Milea, inspector școlar general adjunct al IȘJ Neamț, s-ar fi anunțat că ordinul stagnează și că niciun reprezentant de școală nu este obligat să-l pună în aplicare.

Nu am anunțat încă în școli pentru că nu am primit alte precizări de la Minister, legate de normare. În momentul în care o să avem mai multe date o să anunțăm”, a adăugat Milea.

Faptul că în școli nu a ajuns nicio informare în acest sens este confirmată și de unii directori din județ care au precizat că acest ordin mai degrabă ar rămâne la stadiul de maculatură deoarece în forma actuală, dacă s-ar pune în aplicare, ar nenoroci foarte mulți oameni. Reprezentanții Sindicatelor Libere din Învățământ (SLI) Neamț au spus că solicitarea de a fi retras acest ordin a fost înaintată Ministerului Educației în 4 septembrie. Motivul?

În adresa înaintată Ministerului Educației, de Colegiul Național al Liderilor Federației Sindicatelor Libere din Învățământ se motivează retragerea acestui ordin pentru că s-a creat o stare profundă nemulțumire și agitație justificată, din cauza faptului că acest ordin a fost transmis fără precizarea că punerea în aplicare a prevederilor acestui ordin nu va conduce la încetarea c.i.m, pentru nicio persoană din categoria personalului didactic auxiliar și nedidactic. Nu știu de ce nu s-au făcut precizări în școli că acest ordin a fost retras, dar noi am spus încă din primăvară cu nu agreăm această formă propusă. Dacă acest ordin ar trece, problemele cele mai mari ar fi în grădinițe. Potrivit respectivului ordin, la 65 de copii ar fi o normă de îngrijitoare, iar la 169 de copii, o normă de didactic auxiliar. Este prea mult pentru o persoană. În orice caz, din câte a fost anunțat, astăzi (8 septembrie – n.r.) și mâine (9 septembrie – n.r.) urma ca inspectorii generali și inspectorii adjuncți, care sunt la formare (în Sinaia și Predeal – n.r.), să dezbată tocmai acest ordin 4995.

Până în acest moment, Ministerul Educației nu a remis niciun comunicat prin care să se precizeze dacă acest ordin a fost retras sau dacă va fi trimis din nou în școli după sunetul clopoțelului care anunță începutul anului școlar. (M. TEODOROF)

Alte detalii despre respectivul ordin, AICI.

Articolul precedentHoţ din Neamţ, căutat prin toată lumea, arestat la Bacău!
Articolul următorSituaţie încordată la FC Ceahlăul: Massone nu a achitat restanţele salariale!
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.