piata centrala 2015Reconstrucția Pieței Centrale a municipiului Piatra Neamț pare un deziderat tot mai îndepărtat (sau, dimpotrivă, adus tot mai aproape de momentul electoral al anului viitor) și, după ce toată lumea și-a exprimat public îndoielile asupra rapidității cu care se va rezolva problema, a venit rândul autorităților pietrene să recunoască asta.

”Am rețineri că în 2015 vor mai începe lucrările de reconstrucție a Pieței Centrale”, a declarat primarul delegat Dragoș Chitic.

Asta deși Compania Națională de Investiții, care a preluat frâiele proiectului și derulează achizițiile publice, s-a apucat de treabă, ba, pe 21 septembrie, a încheiat etapa primirii ofertelor din partea firmelor de construcție dornice să presteze reclădirea obiectivului.

Au depus oferte 14 firme. Procedura legală spune că perioada de analiză a ofertelor este de 25 de zile, dar există posibilitatea de prelungire, dacă sunt multe oferte depuse. Eu sper să nu existe contestații și sper ca personalul Companiei Naționale de Investiții să lucreze cu promptitudine și corectitudine și, în scurt timp, să avem un constructor desemnat pentru lucrare și un contract semnat pentru reconstrucția pieței”, a mai spus Dragoș Chitic.

Câte șanse are să-și vadă speranțele împlinite a spus tot domnia sa, puțin mai târziu, când, răspunzând unei întrebări, a precizat că printre cele 14 firme se află unele și din Neamț și că, tot printre cele 14 firme, se află una care și-a făcut un renume din a contesta licitațiile publice la care participă, ”nu doar în Piatra Neamț, ci și în țară; nu am să-i dau numele, dar am spun că este vorba de poziția a 14-a din lista care a fost făcută publică”. (D. OSTAHIE)

Articolul precedentCUPA ROMÂNIEI: SC Bacău – ASA Târgu Mureş, la Piatra Neamţ!
Articolul următorAutorul dublului asasinat de la Girov la prima sentinţă
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.