tribunal salaValentin Chiuaru (20 de ani) din Girov a primit o primă sentinţă, în ziua de 30 septembrie, de la Tribunalul Neamţ.

El a fost condamnat la 6 ani şi două luni de închisoare, pentru tentativă de omor, după ce-a nenorocit în bătaie o bătrână, care nu a cerut, însă, niciun ban pentru suferinţele pe care le-a îndurat. În schimb, spitalul care a tratat victima are pretenţia să-şi recupereze de la agresor cheltuielile de 12.400 de lei.

Chiuaru are posibilitatea de a contesta sentinţa, magistraţii de la Curtea de Apel Bacău fiind cei care vor pronunţa o hotărâre definitivă în acest caz.

Individul urmează să fie judecat şi pentru dublul asasinat pe care l-a comis în vara acestui an. În ziua de 8 iunie au fost descoperite cadavrele a doi soţi, cu vârste de 72 şi 73 de ani. Amândoi fuseseră ucişi cu lovituri de par, iar vecinii i-au găsit abia după câteva zile, când le-a atras atenţia faptul că n-au mai văzut mişcare pe la casa lor.

Anchetatorii l-au bănuit din start pe Chiuaru, având în vedere că, la sfârşitul lunii martie, intrase în casa altei bătrâne, dar a făcut zgomot şi a trezit proprietara. În loc să fugă, individul a ripostat şi a lovit femeia cu un par în aşa hal încât a avut nevoie de 65 de zile de îngrijiri medicale pentru a se vindeca. Pentru această faptă a primit condamnarea de 6 ani şi două luni, însă cu siguranţă că pentru dublul asasinat va fi condamnat la o pedeapsă mult mai mare. (C. MIRCEA)

Articolul precedentSpectrul incertitudinii asupra Pieței Centrale
Articolul următorPiatra Neamț: Stradă pentru Dumitru Almaș
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.