Sute de copii din centrele de plasament din județul Neamț l-au primit pe Moș Crăciun iar sărbătoarea dăruirii și a bucuriei a cuprins toate inimile. Joi, 17 decembrie, copiii din centrele “Elena Doamna” și “Ion Creangă” din Piatra Neamț au pus în scenă un spectacol de excepție, emoționant și, totodată, plin de lumină.

Aceștia au venit anul acesta cu ideea originală de a pregăti un mic târg de Crăciun, pe modelul celebrei piețe din Viena. În curtea interioară a complexului “Elena Doamna” au fost amenajate mai multe standuri îmbodobite cu beteală și lumini unde copiii își serveau musafirii cu cozonac făcut în casă, cu prăjituri și dulciuri meșterite de ei, cu fructe, ceai cald dar și cu obiecte făcute de mânuțele lor. În holul sălii de sport copiii au organizat și o expoziție cu cel mai frumos brăduț creat de ei, astfel încât cei care le-au trecut pragul au putut să le admire fantezia și îndemânarea. Au fost expuși brăduți din pahare de plastic, din șervețele, dopuri sau din diverse alte obiecte reciclabile. Specatacolul propriu-zis a debutat cu câteva colinde impresionante interpretate de corul Seminarului Teologic și a continuat cu dansul fulgilor de nea, cu dansul Crăciuneilor, cu colinde, datini și obiceiuri de iarnă. Invitați de onoare ai copiilor a fost membrii ansamblul folcloric “Codrii Neamțului” care au impresionat până la lacrimi asistența cu un concert de colinde și muzică veche. Spectacolul a luat sfârșit abia după ce Moș Crăciun a împărțit tuturor daruri.

Spectacol"Ozana"
Spectacol”Ozana”

Și beneficiarii Complexului de Servicii “Ozana” au primit joi daruri, ei fiind vizitați de nenumărați pietreni cu suflet mare care au vrut să-i viziteze. Copiii de la Târgu Neamț au pregătit o Zi a Porților Deschise și și-au primit oaspeții cu spectacole și obiecte create de ei.

În aceste spectacole copiii noștri au strălucit, au ieșit din umbră și au trecut cu emoție în lumea magică a Crăciunului. Au uitat de eticheta de «orfan» și și-au asumat cu curaj rolul de artiști sensibili și talentați. Ne-au oferit momente de neuitat motiv pentru care le mulțumim și le doresc din suflet o vacanță frumoasă și o viață plină de lumină. Le mulțumim și educatorilor, instructorilor și tuturor angajaților centrelor, care, alături de sponsori și de oameni generoși, și-au unit eforturile și au creat aceste povești minunate. Datorită lor micii artiști au fost extraordinari și, prin intermediul lor, am retrăit pentru scurt timp miracolul copilăriei“, a declarat Cristina Păvăluță, director general al DGASPC Neamț.