0:00

Management eficient pentru Lacul Cuejdel, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiLacul Cuejdel, arie naturală protejată, are un management eficient în vederea conservării biodiversităţii, asigurat printr-un proiect finanţat prin Fondul European de Dezvoltare Regională şi cofinanţare de la Consiliul Judeţean Neamţ. Astăzi, 18 decembrie, echipa de implementare a proiectului „Management pentru aria naturală protejată Lacul Cuejdel“ a anunţat finalizarea proiectului care vizează conservarea biodiversităţii în această arie naturală protejată.

„În cadrul proiectului, îndeplinirea principalelor obiective specifice s-a concretizat prin eficientizarea managementului ariei naturale protejale Lacul Cuejdel, prin elaborarea planului de management, orientată spre protecţia faunei şi a habitatelor ariei protejate. De asemenea, s-a asigurat infrastructura de informare a ariei naturale, realizându-se trei platforme de observare şi un punct de infrormare la Gârcina, dotat cu echipamente specifice de interacţiune cu vizitatorii şi conştientizării acestora cu privire la protecţiea ariei. Prin proiect s-a mai urmărit şi creşterea gradului de conştientizare a comunităţii locale limitrofe şi vizitatorilor ariei naturale protejate Lacul Cuejdel, cu privire la protecţia biodiversităţii“, a spus Răzvan Socea, responsabil de proiect.

„Nu trebuie să ne ferim să avem în judeţ cât mai multe arii protejate, pentru că de-a lungul timpului am pierdut destule lucruri, începând cu ceea ce aveam în domeniul economiei şi până la conace pe care le-am transformat în grajduri sau sedii de CAP. Dacă nu putem asigura locuri de muncă, trebuie să îi ajutăm pe oameni să trăiască din ceva, să câştige din meşteşuguri, din ce-o fi! Ca administraţie, avem obligaţia să asigurăm supravieţuirea cetăţenilor – şi a celor care sunt vârfuri, şi a celor care trăiesc de pe urma braţelor. În turism, vizitatorii sunt mai strânşi la pungă, dar turiştii care pot ajunge într-un loc, inclusiv la Cuejdel, vin cu gânduri de relaxare, să se simtă bine, şi pot rula banii, pot apărea oportunităţi în zonă“, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean, Constantin Iacoban.

Lucian Cozma, reprezentant al Direcţiei Silvice Neamţ, a precizat că noul plan de management va fi un instrument de lucru pentru instituţia căreia îi aparţine şi că Romsilva este deschisă unor viitoare astfel de colaborări. (CJ NEAMŢ)

Articolul precedentSpectacole de excepție oferite de copiii centrelor de plasament
Articolul următorCentrul after school ”Ghiozdanul cu idei”: ”Crăciunul în mâinile copiilor”
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.