0:00

Spectacol ecvestru la Baza Hipică, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Baza hipică “Virgil Bărbuceanu” din Piatra Neamț găzduiește un regal ecvestru, cu ocazie Zilelor orașului: trei etape de Grand Prix, Cupa României şi finalele Campionatului Naţional pentru seniori. Primele două au deschis sezonul competiţional la Piatra Neamţ, după cum a declarat Costache Lupu, președintele Clubului Ecvestru din municipiu. Este vorba despre Cupa României şi o etapă de Grand Prix, a doua, care a început vineri și se va încheia pe data de 23 iunie, odată cu întrecerile Cupei Municipiului Piatra Neamț. Pentru aceste prime trei competiţii, Baza Hipică “Virgil Bărbuceanu” a fost modernizată până în cel mai mic detaliu. Nici rumegușul nu a fost neglijat, pentru confortul cailor.

 Întrecere bine cotată

 Costache Lupu, preşedintele Clubului Sportiv Ecvestru Piatra Neamt, a afirmat ca întrecerea este una foarte bine cotată. Asta înseamnă că va fi atractivă pentru mai multe echipe cu potențial, pentru că vor fi acordate puncte importante în clasamentele internaționale, iar premiile vor fi atractive. „Acum, mărim spaţiile de cazare pentru cai. Noi avem numai pentru 80, iar la primele concursuri vin 100”, a precizat preşedintele CSE Piatra Neamţ, Costache Lupu. 113 de cai şi cei mai buni (90) călăreţi români sunt prezenţi la deschiderea sezonului competiţional la Piatra Neamţ. Alături de ei sunt un turc și un suedez, care au ținut să bifeze prezența la Piatra Neamț. Trofeul Cupei României şi punctele din circuitul de Grand Prix sunt două motive, iar premiile organizatorilor constituie încă un punct de atracție pentru competitori. În total, se vor oferi 30.000 lei, drept premii, din care jumătate reprezintă susţinerea Consiliului Local şi a Primăriei Piatra Neamţ, restul urmând a fi adunați din sponsorizări. „Faptul că avem deja jumătate din suma de premiere ne dă garanţia că aceste concursuri se vor desfăşura în cele mai bune condiţii. Îi rog pe toţi cei care ne-au susţinut până acum să rămână alături de noi şi să ne ajute să completăm suma”, a mai declarat Costache Lupu.

 Premiile atrag competitorii buni

 La orice concurs, care se respectă, premiile sunt cele care constituie atracția principală pentru călăreți. Competiția de la Piatra Neamț nu face excepție. Cheltuielile cu cele trei competiţii se ridică la 70.000 lei, iar diferenţa o vor acoperi organizatorii. “Sunt sume importante, sunt sume mari, dar sigur vom avea parte de un spectacol aparte, pentru că vor fi și mai mulți sportivi și cai de valoare. Sunt convins că va fi așa, pentru că mereu competițiile cu premii importante atrag călăreți buni“, a menţionat Costache Lupu. Deschiderea sezonului competiţional a fost precedată de tradiţionala paradă călare, pe principalele artere din centrul municipiului Piatra Neamț. Joi, 20 iunie, au fost programate primele probe. Însă cele mai spectaculoase vor avea loc sâmbătă şi duminică, atunci când vor fi cunoscuţi câştigătorii celor două trofee, Cupa României şi Cupa Municipiului. Primul va reveni celui mai bun călăreţ, al doilea va recompensa cea mai valoroasă echipă. În cele patru zile de competiţie din baza “Virgil Bărbuceanu”, se vor desfăşura, în total, 16 probe, în care vor sări copii, juniori, tineret, amazoane şi seniori.

 Concursuri în perspectivă

 Municipiul Piatra Neamț mai poate găzdui şi alte concursuri naţionale importante în acest an. Cum, la începutul lunii iulie, se mai desfăşoară, la Piatra Neamţ, Cupa Marsat, este posibil ca, odată cu aceasta, să mai fie programată încă o etapă de Grand Prix. Iar în toamnă, la Trofeul „Virgil Bărbuceanu”, se vor organiza finalele Campionatului Naţional, plus o etapă din Marele Premiu. CSE Piatra Neamţ și-a propus şi câteva obiective sportive în acest sezon, în care se bazează pe trei călăreţi: un junior, Bogdan Ionescu, un senior, Victor Cocean, fost campion, revenit în activitatea competiţională, şi un amator, Ionuţ Gugiu. Caii pietrenilor cu șanse la premii sunt Prinţ, un veteran de 15 ani, care revine, de asemenea, în circuitul competiţional, Dinar, Hipica, Al Capone şi Forever.

Cristi SOROCEANU

Spectacol ecvestru la Baza Hipică, ZCH NEWS - sursa ta de informații  Spectacol ecvestru la Baza Hipică, ZCH NEWS - sursa ta de informații Spectacol ecvestru la Baza Hipică, ZCH NEWS - sursa ta de informații  Spectacol ecvestru la Baza Hipică, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Articolul precedentPrimim de la Consiliul Județean Neamț
Articolul următorSalonul Auto inaugurat mai devreme