0:00

Primim de la Consiliul Județean Neamț, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Comunicat de presă

 Într-o perioadă când Compania Judeţeana APA SERV foloseşte din plin procedeul debranşărilor colective, în ciuda sutelor de proteste şi reclamaţii ale consumatorilor buni platnici, conducerea acesteia face presiuni susţinute pentru creşterea preţului la apa potabilă. Considerând  că  şi până acum preţul apei potabile a fost crescut în mod artificial, preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ, dl. Culiţă Tărâţă, nu este şi nu va fi de acord cu scumpirile practicate de Compania APA SERV, evaluând că în calculaţia preţului apei în judeţ nu au fost corelaţi toţi factorii determinanţi, iar costurile de producţie şi de personal sunt în mod vădit exagerate cu bună ştiinţă. Atât timp cât Compania a executat lucrări doar cu firme „agreate”, cu costuri mari şi  de calitate scazută, dovadă pierderile uriaşe de apă prin reţele, preşedintele Consiliului Judeţean Neamț apreciază că în conducerea Companiei se manifestă încă un „spirit de familie” care nu are drept scop decât atingerea unor interese personale sau de grup, în dispreţul populaţiei judeţului.

Cu astfel de „strategii” economice, cum ar fi cele de mai sus sau cum ar fi amânarea unor licitaţii pentru adjudecarea unor lucrări, judeţul riscă să piardă finanţările din fonduri europene pentru unele proiecte vitale modernizării alimentării cu apă a cetăţenilor.

Cetăţenii judeţului Neamţ trebuie să ştie că, deşi Consiliul Judeţean este acţionar majoritar la Compania Judeţeană APA SERV SA, aceasta nu este nici subordonată preşedintelui Consiliului Judeţean şi nici condusă de Consiliul Judeţean; conducerea Companiei este  exercitată de un Consiliu de Administraţie numit de Adunarea Generală a Acţionarilor. În compunerea acestei Adunări se regăsesc şi şase consilieri judeţeni şi anume: Bogdan Onu, Dan-Vasile Constantin, Neculai Andoni, Nadina Simion, Constantin Claudiu Stafie şi Mircea Pintilie.

Preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ, dl. Culiţă Tărâţă, solicită în mod public membrilor AGA, în special  domnilor consilieri judeţeni, să-şi exercite cu mai multă fermitate şi stăruinţă atribuţiile, astfel încât să fie reduse cât mai grabnic pierderile prin reţele, să se recupereze debitele, să se încredinţeze lucrări numai în urma unor licitaţii corecte şi doar unor firme competitive, iar activitatea Companiei să  fie pusă cu adevărat în slujba cetăţeanului.

 I.D. AILINCĂI

Articolul precedentLuni se redeschide Muzeul de Artă Piatra Neamţ
Articolul următorSpectacol ecvestru la Baza Hipică

1 COMENTARIU

  1. Crede cineva ca primaria va plati vreodata apa consumata pentru spatii verzi,stadion,pirtie de schi,,sala de sport si altele sau ca „prietenii” i-si vor pune apometre si sa plateasca apa consumata(unii si-au desfiintat de multi ani alimentarile proprii cu apa din Bistrita si folosesc apa potabila ca si apa industriala)? Nu mai umblati cu prostii sa ne spuneti ca doar micile incidente din neetanseitati,rezolvate rapid aduc pierderi de 68% din apa pompata in oras.A verificat cineva independent,asa cun sa facut odata innainte de 89 cind sa constatat ca apa potabila facturata in oras depasea cu mult posibilitatile tehnice ale pompelor de trimitere spre oras chiar daca ar fi functionat toate 24 ore din 24?

Comentariile sunt închise.