reclama autocenter

salon auto 1

Dealerii speră ca vizitatorii să devină… clienţi

 Salonul Auto de la Piatra Neamț, parte integrantă a manifestărilor dedicate Zilelor Orașului, s-a inaugurat mai devreme decât fusese anunțat oficial. Chiar și așa dealerii de autoturisme și-au deschis porțile pentru vizitatori și eventualii clienți tot vineri dimineață, la ora 10, așa cum era anunțat în programul oficial al Zilelor Orașului Piatra Neamț. La expoziția cu vânzare de mașini de la Piatra Neamț, poziționată în parcarea Galeriilor Olimp, sunt prezenți dealeri auto din mai multe județe din Moldova, inclusiv din județul Neamț. Aceștia expun mărci cunoscute de autoturisme și ultimele modele de mașini ale fiecărui producător în parte. Cel mai mare spațiu ocupat de expozanți este cel al mărcii autohtone, Dacia Renault, dar nu lipsesc nici vânzătorii de produse ce țin strict de întreținerea autoturismelor, cum ar fi anvelope și uleiuri pentru motor. ”Am venit doar să mă uit, pentru că nu îmi permit să-mi achiziționez nici un model din cele expuse aici. Ne mai clătim și noi ochii”, spunea unul dintre primii vizitatori ai salonului auto. ”Mă gândeam că ar fi o ocazie să reușesc să-mi iau de aici mașina, pentru că știu că, în astfel de târguri, de obicei, poți obține ceva reduceri. Sunt foarte frumoase, dar mă orientez spre un model românesc, e mai accesibil ca preț”, declara un alt vizitator.

 Salonul Auto – promovare turistică a oraşului

 Dealerii auto, de oriunde ar fi ei, sunt optimiști în privința vânzărilor, mai ales că Salonul Auto se va închide luni, odată cu finalizarea manifestărilor dedicate sărbătoriri Zilelor Orașului Piatra Neamț. ”Ei bine, de abia s-a deschis. Vizitatori sunt, clienți nu prea sunt, dar noi trăim cu speranța că vom și vinde ceva autoturisme. Prețurile sunt pe măsura modelului și al brandului expus. În general, cine vine să întrebe sau să se uite și să cumpere este interesat de discounturile care se aplică. Doamnele vizitatoare se uită la modelele elegante, la culoare mașinilor… Avem posibilitatea să facem și drive test, însă doritorii trebuie să aibă măcar 21 de ani și minim un an experiență la volan. Fiecare dealer are propriile reguli de drive test”, a declarat unul dintre dealerii auto prezenți la Salonul Auto de la Piatra Neamț.

Salonul este organizat de municipalitate, în colaborare cu Camera de Comerț și Industrie Neamț. ”Acest târg auto este una dintre manifestările din calendarul nostru expozițional și este organizat din mai multe considerente. Unul dintre acestea ar fi acela că se asigură promovarea dealerilor auto, care ne solicită acest lucru. Apoi, dat fiind faptul că este organizat aici în oraș, este un beneficiu chiar și pentru oamenii de rând care pot veni măcar să se uite, dacă nu cumpără. Desigur mai vin și turiști din alte orașe și acest salon constituie și o promovare a orașului din punct de vedere turistic”, a explicat Mihai Apopii, președintele Camerei de Comerț și Industrie Neamț Salonul Auto se va închide luni, 24 iunie, când se vor încheia și Zilele Orașului Piatra Neamț.

 Irina CĂLIN

salon auto 2 salon auto 3 salon auto 4

Articolul precedentSpectacol ecvestru la Baza Hipică
Articolul următorDe Sânziene, se deschid Porţile Cerului