iasi colegiu grigore moisil
Liceul Teoretic de Informatică “Grigore Moisil”

Elevii Liceului Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” din Iași organizează mâine, 19 septembrie, la Ateneul Tătărași, între orele 11 – 12.30, un spectacolul caritabil intitulat ”Disputa dintre nou și vechi”.

Activitatea, așa cum ne-au informat organizatorii, face parte dintr-o suită de acțiuni culturale și sportive, organizate în scop umanitar de 24 de elevi ai Liceului de Informatică, coordonați de profesorii Anamaria Ghiban și Daniela Anghelescu, în cadrul unui amplu proiect de voluntariat intitulat LIIS4U: Solidari cu cei de lângă noi! – 112 pentru Ucraina, ce are drept scop solidarizarea cu familiile de refugiați provenind din zonele de conflict din Ucraina.

Spectacolul este organizat în parteneriat cu Uniunea Ucrainenilor din România, Liceul Tehnologic Tătărași, Academia Show Models, Bdvisualtech. În cadrul acestuia vor evolua ansamblul ”Mugurașii” și trupa de teatru ”Ridendo”, coordonate de prof. Ion Ghiban, ansamblul ”Veselka”, îndrumat de prof. Rodica Fălișteanu, precum și elevi ai Liceulului Teoretic de Informatică ”Grigore Moisil”.

Intrarea este liberă, dar cei care doresc să își manifeste solidaritatea cu familiile ucrainene afectate de conflictele armate, pot să facă donații în urnele special amenajate la intrarea în sala de spectacol. Fondurile obținute în urma acestei acțiuni umanitare vor fi donate familiilor ucrainene care au șansa unui nou început în comunitatea de la Măgura Ilvei, județul Bistrița Năsăud.

Elevii de la Liceul Teoretic de Informatică promovează prin acest spectacol caritabil atât solidaritatea cu refugiații ucraineni, cât și multiculturalitatea și toleranța, alăturându-se astfel inițiativei Primăriei Municipiului Iași care derulează în această perioadă o serie de evenimente cultural-artistice în cadrul Festivalului inter-etnic ”Săptămâna diversității la Iași”. (M. TEODOROF)

Alte acţiuni caritabile ale liceenilor ieşeni, AICI.

Articolul precedentTÂRGU NEAMŢ: Cetăţenii se plâng de rromii din zona Tăbăcari! Viceprimarul Humulescu le propune patrule de voluntari!
Articolul următorNegocieri în educaţie: sindicatele propun, Guvernul se gândeşte!
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.