profesor 03Reprezentanții celor trei federații sindicale din învățământ au intrat joi, 17 septembrie, la o a doua rundă de negocieri cu reprezentanții Guvernului, însă concluziile sunt departe de a fi formulate.

Reamintim că, un episod asemănător în ceea ce privește negocierile s-a consumat fără efect în 15 septembrie. După întâlnirea de ieri, executivul a cerut sindicatelor să aștepte până în 10 octombrie, când ar trebui să fie gata execuția bugetară, după primele 9 luni ale acestui an.

Noi am cerut o mărire salarială cu 15% de la 1 noiembrie, însă ni s-a spus că se poate da 10%, începând cu 1 decembrie. Dorim să ne situăm în partea superioară a grilei de salarizare și s-a precizat că și acest lucru va fi luat în calcul”, a precizat Gabriel Ploscă, liderul Federației Sindicatului Liber din Învățământ Neamț.

Dacă în acest caz, guvernanții sunt la stadiul de gânduri, sindicaliștii spun că li s-au dat asigurări în ceea ce privește finanțarea de bază, banii pe care trebuie să-i recupereze profesorii din hotărârile judecătorești și statutul profesorului.

Ni s-au dat asigurări că se vor face eforturi pentru ca hotărârile judecătorești să fie puse în aplicare până la sfârștiul acestui an. Ne referim la plățile care ar fi trebuit să se facă în 2016. Ni s-au mai dat asigurări că finanțarea de bază va veni de-acum prin Ministerul Educației și nu prin Consiliile Locale. Mai mult, s-a acceptat ca dascălii să aibă statut de autoritate publică. Noi așteptăm o decizie a Guvernului și în funcție de asta o să stabilim calendarul acțiunilor revendicative”, a mai adăugat Ploscă. (M. TEODOROF)

Articolul precedentSpectacol caritabil pentru refugiații din Ucraina
Articolul următorPercheziţii la o grupare interjudeţeană de spărgători de case
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.